Norsk storsatsing på nettfjernsyn

Internett på TV-skjermen, interaktivt fjernsyn, hjemmealarm og energisparing. Dette er bare noen av de tjenestene smartboksen fra PCTVnet skal kunne styre. Boksen lanseres under NorBit-messen denne uken.

Internett på TV-skjermen, interaktivt fjernsyn, hjemmealarm og energisparing. Dette er bare noen av de tjenestene smartboksen fra PCTVnet skal kunne styre. Boksen lanseres under NorBit-messen denne uken.

- Det som skiller vårt konsept fra alle andre, er at du vil få en rekke tilleggstjenester som husalarm, energikontroll og nett-telefoni med i tilbudet fra oss, sier partneransvarlig Per-Andre Ragdem Marum i PCTVnet ASA til digi.no.

Han forteller at den norske boksen, som vil konkurrere med WebTV og lignende bokser i utlandet, har en konkurransefordel ved alle tilleggstjenestene som kan legges inn i alt-i-ett-boksen. Nye tjenester vil enkelt kunne bygges inn med hjelp av nye moduler. Dermed skal du som bruker kunne surfe Internett, betale regninger, gjøre innkjøp og holde oversikt over strømregningen fra den samme boksen.

Totalt har selskapet PCTVnet ASA lagt ned 20 millioner kroner i utviklingen av teknologien for boksen. Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond (SND) er blant investorene i selskapet. Andre store investorer er Landsbanken og Posten.

- Beløpet viser hvor effektive og nøysomme vi har vært, sier Marum, og legger til at en emisjon i slutten av juni priset selskapet til 125 millioner kroner.

Et stort pluss ved boksen skal være at den benytter seg av dagens teknologi. Med hjelp av tre ledninger; en til telefonkontakten, en til strømnettet og en til fjernsynsapparatet, skal alt-i-ett-boksen være klar til bruk. Digitale fjernsynsapparat eller annet kostbart ekstrautsyr skal ikke være nødvendig.

- Mens andre venter på digitalisering og bredbåndsteknologi, er vårt konsept her nå. Vi benytter dagens teknologi, sier Marum.

Men den analoge teknologien gjør også at flere medieaktører er skeptiske til å ta teknologien i bruk.

- Det man har vært redd for er at konverteringstiden over til digitalt fjernsyn skal bli forlenget. De som tar i bruk boksen vår vil også være de første som tar i bruk digitalt fjernsyn. De som bytter ut fjernsyn hvert femtende år vil likevel ikke være de første til å ta i mot digitalt fjernsyn.

Til toppen