AVTALER & KONTRAKTER

Norsk system gir mobile penger i Emiratene

Morten Hofstad i Luup har inngått kontrakt med Emirates International Exchange.

Regiondirektør Morten Hofstad i Luup og styreformann Humaid Mohammed Humaid Shattaf i eierselskapet Shattaf Group i betalingsformidleren Emirates International Exchange (EIE) håper å nå 15 millioner brukere med en norskutviklet mobil betalingsløsning beregnet på gjestearbeidere med ikke-varig opphold i rike oljeland.
Regiondirektør Morten Hofstad i Luup og styreformann Humaid Mohammed Humaid Shattaf i eierselskapet Shattaf Group i betalingsformidleren Emirates International Exchange (EIE) håper å nå 15 millioner brukere med en norskutviklet mobil betalingsløsning beregnet på gjestearbeidere med ikke-varig opphold i rike oljeland. Bilde: Luup
15. apr. 2010 - 09:34

I går underskrev regiondirektør Morten Hofstad i Luup en avtale med Humaid Mohammed Humaid Shattaf i Emirates International Exchange (EIE). EIE er basert i De forente arabiske emirater. De er en ledende betalingsformidler i hele Midtøsten, og har et nettverk av samarbeidende banker i India, Filippinene, Sri Lanka og Bangladesh.

Luup er et opprinnelig norsk selskap som har utviklet en løsning der mobiltelefoner kan brukes til å formidle internasjonale pengeoverføringer. Etter å ha etablert tjenester i Storbritannia og Tyskland midt på 2000-tallet, gikk Luup gjennom forretningsmodellen sin på nytt. Det førte til at de la opp en ny løsning med tanke på å gi arbeidere fra land som India, Pakistan og Bangladesh, med ikke-varige jobber i rike oljeland på den arabiske halvøya, en trygg, pålitelig, sikker og ikke minst rimelig måte å overføre penger til sine hjemland.

    Les også:

– Med vår modell overføres pengene like fort som en tekstmelding. Erfaringen viser at det første indiske, pakistanske og bengalske arbeidere gjør når de kommer til en oljestat, er å skaffe seg en mobiltelefon. Banken behøver ikke satse på å gi dem en fullverdig bankkonto med betalingskort, kredittkort og det hele. Vår tanke er at de kan nøye seg med å etablere en ordning der arbeiderne betaler inn til en slags kontantkonto i banken, opprettet nettopp med tanke på at beløpet derfra skal kunne disponeres gjennom Luup, sa Lauren Martin og Thomas Bostrøm Jørgensen da digi.no snakket med dem i mai 2008.

På det tidspunktet hadde Luup en avtale med Bank of Abu Dhabi.

Avtalen med EIE innebærer at Luup får et langt større nedslagsfelt. Det potensielle antallet brukere, definert som gjestearbeidere med ikke-varig opphold i Kuwait, Emiratene og Saudi Arabia, er 15 millioner. Lønnen som disse mottar, ifølge en undersøkelse gjort av Luup og Evaluserve i 2009, utgjør nærmere 3,2 milliarder dollar i måneden, hvorav halvparten overføres til familiene hjemme. Luups løsning innebærer at gjestearbeiderne kan motta, disponere og overføre penger uten å opprette egne bankkontoer på arbeidsstedet.

Luups løsning omfatter en Java-applikasjon som gjør det trygt, pålitelig, sikkert og ikke minst rimelig å overføre penger. <i>Bilde: Per Ervland</i>
Luups løsning omfatter en Java-applikasjon som gjør det trygt, pålitelig, sikkert og ikke minst rimelig å overføre penger. Bilde: Per Ervland

Kontrakten mellom Luup og EIE ble undertegnet i forbindelse med kronprins Haakons besøk til Emiratene. Med i delegasjonen var industriminister Trond Giske.

Ifølge Morten Hofstad vil EIEs Luup-baserte tjeneste rulles ut i løpet av de kommende tre månedene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.