BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk tegn er ingen sikkerhetsgaranti

En forsker råder folk til å bruke norske tegn i sine passord, men det er ikke den beste strategien, mener to digi.no-lesere.

28. mai 2002 - 11:56
En forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt råder folk til å bruke de norske tegnene æ,ø og å i sine passord. Passord-knekkeprogrammene som tester passord og brukernavn kan ikke håndtere norske bokstaver, mener han.

Les også

Etter at digi.no offentliggjorde saken tidligere i dag, fikk vi raskt to hevendelser fra våre lesere som er uenige med forskeren og hans råd.


"Norske tegn er sikkert en god idé - om man aldri forlater gamlelandet. Men så fort man kommer ut av Norge blir det et problem. På en utenlandsk web cafè fikk jeg fort problemer. Tror nok det er en mye bedre ide å benytte _(Underscore), # (skigard) eller kombinasjoner med andre tegn som finnes på alle utenlandske tastaturer", skriver en leser.

Det generelle rådet fra sikkerhetseksperter er å ikke bruke vanlige ord eller navn. I minumum bør man kombinere med tall eller angre tegn.

En annen lesere påpeker at programmene ikke koster penger, du kan til og med laste ned kildekoden programmer som Crack, John the Ripper og l0phtcrack helt gratis.

Disse tre ovenfornevnte programmene tar ordlister som input og hopper ikke over norske ord de blir servert av en hacker som forsøker seg hos en norsk bedrift.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.