Norsk teknologi i sørkoreansk UMTS-telefon

Sørkoreanske PalmPalm Technology har demonstrert sin Linux-baserte UMTS-telefon Palmi, med grensesnitt fra Trolltech og nettleser fra Opera.

Sørkoreanske PalmPalm Technology har demonstrert sin Linux-baserte UMTS-telefon Palmi, med grensesnitt fra Trolltech og nettleser fra Opera.

IMT-2000 (UMTS) terminalen karakteriseres som en smartphone og er utviklet i samarbeid med den sørkoreanske mobiloperatøren SK Telecom og Seoul National University. PalmPalm ble opprettet i 1998. Selskapets forretningside er å utvikle Internett-bevisste apparater med en egen variant av integrert Linux, kalt Tynux. De undertegnet en samarbeidsavtale med Trolltech og Opera Software i september. Avtalen går ut på at PalmPalm bruker Troll Techs grensesnitt QT/Embedded og Operas nettleser i sin produkter.
Les mer om PalmPalm, Troll Tech og Opera: Trolsk palmesus for Opera

Terminalen er døpt Palmi. Den har en fire tommers fargeskjerm og kamera, og drives av en StrongArm SA1110-prosessor i 206 MHz. Den koples til andre apparater gjennom Bluetooth trådløs sammenkopling, og har også vanlige serie- og USB-utganger. Formålet med Bluetooth er blant annet å tilby en enkel måte å kople flere Palmi sammen i forbindelse med spill. Internett-funksjonaliteten skal tilsvare en vanlig PC. Ellers er terminalen utstyrt med multimediaprogramvare, skriftgjenkjenning, avtalebok, adresseliste og så videre.

Det er ikke kjent når Palmi kommer i salg.

Til toppen