BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk teleeksport til afrikanske land

Ericsson i Norge vil i løpet av 1997 levere og installere teleutstyr og -tjenester for om lag 130 millioner kroner til de afrikanske landene Angola, Eritrea og Mosambik.

digi:stab
13. jan. 1997 - 10:00

NORAD har via sine ulike ordninger ytt bistand til de tre afrikanske landene, som de respektive myndigheter igjen har benyttet til hel eller delvis finansiering av teleprosjektene omfattet i kontraktene.

Ericsson vant internasjonal anbudsinnbydelse i Angola Kontraktene i Angola er på om lag 50 millioner kroner og gjelder leveranse og installasjon av telefonsentraler av typen AXE, samt annet teleutstyr til det krigsherjede området Beguela/Lobito. NORAD har gitt finansieringsbistand til Angola under ordningen blandede kreditter. I tillegg har Eksportfinans, mot garantier fra GIEK, bidratt med et langsiktig lån til Angola for den resterende delen av finansieringen.

Angola Telecom gikk ut på internasjonal anbudsinnbydelse på dette prosjektet, hvor Ericsson Norge til slutt ble valgt som leverandør. Angola blir dermed det 115. land i verden som får installert AXE sentraler i sitt telenett.

Kontrakten i Eritrea er også på om lag 50 millioner kroner og gjelder leveranse og installasjon av AXE telefonsentraler med tilbehør i Asmara, Massawa og Keren, samt leveranse av mynt- og telefonapparater for bruk i de samme områdene.

Eritrea har valgt telekommunikasjonsutbygging som et av områdene de ønsker å prioritere med bistandsmidlene de får fra Norge. Landet har derfor benyttet disse midlene til finansiering av teleprosjektet, som NORAD også har godkjent.

AXE sentral for internasjonal trafikk til Mosambik Kontrakten i Mosambik er på om lag 30 millioner kroner og gjelder leveranse og installasjon av en AXE telefonsentral for internasjonal trafikk i hovedstaden Maputo. Også denne kontrakten er finansiert ved hjelp av NORADs bistandsbidrag.

Alle installasjoner vil bli foretatt i løpet av 1997 av personell fra Ericsson. Av alle offentlige telefonsentraler i verden er AXE den største både i antall land, enheter og antall linjer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.