BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk telekontrakt med kinesisk televerk

Norske Ericsson skal levere et testsystem til teleadministrasjonen i den kinesiske provinsen Fujian, til en verdi av 5 millioner kroner. Utstyret skal produseres i Ericssons fabrikk i Arendal. - Systemet skal teste og måle kvaliteten på telenettet i provinsen, sier informasjonsdirektør Paul Falck i Ericsson AS.

Frode Eriksen
2. des. 1996 - 13:00

Dette er ikke den første kontrakten den norske avdelingen av det multinasjonale svenske selskapet har fått i Kina.

- Ialt eksporterer den norske avdelingen for 200 millioner kroner, som blant annet inkluderer testsystem og telefonsentraler, sier Falck til digi:tele.

Selve leveransen av systemet som heter NEAT-systemet (Network Evaluation and Test System), skjer i februar 1997. I første omgang skal teletrafikken i provinshovedstaden Fuzhou testes. - Vi har store muligheter for utvidelse av kontrakten i og med at Ericsson tidligere har levert det samme systemet til blant annet teleadministrasjonen i Beijing, samt 3-4 andre provinser, sier Falck.

Det norske utstyret produseres ved Ericssons fabrikk i Arendal, og NEAT-systemets fremste oppgave er å teste nett-trafikken og bidra til å heve kvalitet og fremkommelighet.

Salget av det norske utstyret skjer gjennom Ericssons globale nett av salgs og representasjonskontor. I Fujian-provinsen ledes dette arbeidet av nordmannen Ivar Lunde. I hele provinsen er det 34 millioner innbyggere, noe Falck mener borger for muligheter videre.

Ericssom-konsernet totalt omsatte i fjor for vel 100 millioner kroner, hvorav vel 10 prosent kommer fra markedet i Kina, som er det nest største Ericsson-markedet etter USA (11 prosent).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.