Norsk tilbud om IP-telefoni på mobil

Vyke tilbyr store besparelser med IP-telefoni på Nokia-modeller utstyrt med både GSM og WLAN.

Vyke har lenge vært kjent for IP-telefonitilbud til PC, og for mobiltjenester som gir rimeligere tellerskritt og SMS. I dag lanserer selskapet som i fjor ble datter av den britiske, børsnoterte IP-telefonitilbyderen Tower plc, et tilbud beregnet på brukere av Nokia E60, en mobiltelefon med dobbel radio, slik at den kan kople seg til både vanlige mobilnett og trådløse Internett-soner (med WLAN).

«Vyke mobil VoIP service» vil gi brukerne muligheten til å ringe over Internett fra mobiltelefonen, når de har tilgang til trådløst bredbånd, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Vyke ble medlem av Forum Nokia PRO tidligere i år. Trådløs IP-telefoni til Nokia E60 er det første resultatet av dette medlemskapet. Siden vil tilbudet om mobil IP-telefoni også gjøres tilgjengelig for andre modeller, i første omgang E61 og E70. Vyke vil levere telefonene ferdig konfigurert for den mobile IP-telefonitjenesten.

For brukeren, skal dette medføre store besparelser, tilsvarende en rabatt på 80 prosent, sier Vyke.

– En mobilbruker, vil kunne ringe til en norsk telefon for priser fra 5 øre per minutt, uansett om det er hjemmefra, fra kontoret eller utlandet, så lenge brukeren har tilgang til trådløst bredbånd, heter det i pressemeldingen.

Toppsjef Hans-Arne L’orange i Tower sammenlikner dette med de store teleoperatørenes nedsetting av roaming-prisene, som innbærer en brukerutgift på 0,45 euro per minutt (3,50 kroner) fra oktober i år og 0,36 euro (2,81 kroner) fra høsten 2007.

Tilbudet legges ut på Vykes norske nettsted i dag.

Til toppen