Norsk Tipping: - Vi er størst også om fem år

- Jeg er villig til å vedde på at vi er større enn Ladbrokes i Norge også om fem år, sier informasjonsrådgiver Atle Jensen etter at verdens største bookmaker har utfordret den norske spillmonopolisten. Etter påske lanserer Norsk Tipping en ny internettløsning.

- Jeg er villig til å vedde på at vi er større enn Ladbrokes i Norge også om fem år, sier informasjonsrådgiver Atle Jensen etter at verdens største bookmaker har utfordret den norske spillmonopolisten. Etter påske lanserer Norsk Tipping en ny internettløsning.

Fredag gikk britiske Ladbrokes knallhardt ut og satset på det ville være større enn Norsk Tipping i Norge om fem år. Ladbrokes gir deg muligheten til å få igjen seks ganger innsatsen hvis den norske spillmonopolisten er nummer 1 på spill i 2007.

I 2001 omsatte Norsk Tipping for 8,6 milliarder kroner.

- Hvis Ladbrokes mener hele Norsk Tipping, og ikke kun oddsspillene, er jeg villig til å vedde mye på at vi fortsatt kommer til å være størst, responderer Atle Jensen, informasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

Jensen opplyser at spillselskapet de første ukene i år, etter å ha lansert nye produkter på oddspillene i desember, allerede har sett en økning hos spillkonsesjonærene på 120 prosent.

- Vi omsetter for rundt 35-40 millioner i uka hos kommisjonærene våre nå. Det går nesten ikke an å gange dette med 52 uker - da får du en dobling av omsetningen i 2002. Men jeg er sikker på at vi kommer til å øke omsetningen betraktelig fremover, sier han.

Jensen tror at norske spillere slutter å spille andre steder og søker mot Norsk Tipping.

- Vi er et norsk selskap med tilholdssted i Norge. Det finnes en iboende skepsis hos alle folkeslag mot eksterne aktører i andre land. Vi mener at kundene våre har et veldig tillitsforhold til oss. Det tar lang tid for andre aktører å snu en slik trend, sier han og mener at Ladbrokes kun er en aktør blant mange. De fleste andre konkurrentene har per i dag mange flere norske kunder enn det Ladbrokes har..

En av suksessfaktorene blir om Norsk Tipping i fremtiden får beholde spillmonopolet i Norge, der de selv kan kontrollere utsalgene og kommisjonærene fullt og helt. Ladbrokes har overfor digi.no sagt at de kommer til å utfordre dette monopolet, slik at nordmenn ikke bare kan nås via Internett, men også via fysiske utsalg.
- Det er et faktum at verden for oss er blitt annerledes på grunn av Internett. Men vi har ikke kommet skikkelig i gang ennå og har begrenset antall spillere til 2500. Etter påske kommer en helt ny løsning med nye websider, der vi håper at vi kan øke antall online-spillere betraktelig, sier Jensen.


Han innrømmer at det har vært litt komplisert å få i gang opplegget til Norsk Tipping på nettet, men har stor tro på at de skal komme skikkelig i gang før sommeren. Da vil de aller fleste produktene de har ute hos konsesjonærene også ligge ute på web.

Norsk Tipping er én av tre norske aktører som har fått tillatelse til prøvespill på Internett. Ladbrokes har ikke fått konsesjon og et av de store spørsmålene er hvordan Lotteritilsynet forholder seg til utenlandske aktører med tilholdssted i utlandet, som prøver å nå det norske markedet uten konsesjon.

Norsk Rikstoto og den humanitære sammenslutningen Norskespill.no AS er de to andre og flere andre aktører, som Norsk Aller er svært klar for å få tillatelse til å drive prøvedrift.


Opplegget til Norsk Tipping er gjort i samarbeid med Postens ErgoGroup og gjøres gjennom et selskap som heter Buypass, der de to aktørene eier 50 prosent hver.


Løsningen fungerer i betalingsterminaler, over Internett, i mobiltelefoner, på digital-TV og i automater. Kortet inneholder Mondex' elektronisk lommebok fra Mastercard og en elektronisk ID fra Posten og Telenor-eide ZebSign. Kortet benyttes i dag til kontant elektronisk betaling, kryptering, identifisering og signering.

Senere vil det samme kortet også tilby sikker betaling mot direkte trekk fra konto eller kreditt. Eurocard, Mastercard og Visa er enige om en standard, for at alle deres betalingsprodukter skal være på smartkort globalt innen 2005. Buypass benytter samme smartkort- teknologi.

Jensen mener at et system med småpengekort og registreringer av brukerne er fremtiden for hvordan man handler på Internett.

- Det gir tillit og sikkerhet for brukerne. Det er imidlertid en kritisk faktor at de får kortet kjapt. Vi lover Internett-spillerne at de vil få det i posten i løpet av tre dager, sier han.

Til toppen