RESULTATERFINANS

Norsk Tipping vil begrense internettspillingen

Etter flere år med prøveprosjekter åpner Norsk Tipping for nettspill før sommeren. Du kan ikke spille hele døgnet, og det er en øvre grense for pengebruk fra din egen konto.

24. apr. 2002 - 11:20
Norsk TippingLangsoddsen, Vikinglotto, Lotto, TippingExtra

Grete Solli



digi.no




Aftenpostendigi.noSvenska Spel
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess



Les om tippingen her:



- Vårt mål er å øke den totale omsetningen. Vi har et godt samarbeid med kommisjonærene. Kommisjonærnettverket regner vi kommer til å være distribusjonskanal nummer én i mange år fremover, sier hun.

Ifølge Aftenposten skal smartkortet som hver nettbruker får utlevert, ha en øvre grense på 2.500 kroner. Benytter man en spesialtilpasset nettkonto, er grensen 9.500 kroner.

Solli opplyser til digi.no at de absolutt er opptatt av begrensninger i forhold til spillerne. Den siste tiden har det vært mange oppslag i mediene angående spillegalskap. Og selv om det først og fremst har gått på Las Vegas-aktige spillemaskiner, hevder hun at de bevisst problematikken når de gjør spillene enklere tilgjengelig i folks hjem.

- Vi er jo absolutt ikke interessert i at kundene våre skal spille fra seg gård og grunn.Vi har gjort endel preventive tiltak. I tillegg har Norsk Tipping et prosjekt på gang hvor vi viser at vi tar spillavhengigheten på alvor.

En av begrensningene er å begrense tidsrommet du kan spille. Spillingen på nettstedet stanses klokken 23:55 om kvelden og åpner ikke før klokken syv om morgenen. I tillegg legges det altså begrensninger på terminalnivå og også på bruk av en internettkonto som hver enkelt spiller får tildelt fra Buypass, selskapet som er deleid av Norsk Tipping og leverer både betalings- og sikkerhetstjenester til kundene.

I Buypass er de svært hemmelighetsfulle når det gjelder å gi opplysninger om hvordan opplegget rundt begresningene blir.

- En del ting er fortsatt under vurderinger, og opplegget med Norsk Tipping er fortsatt et pilotprosjekt. Vi kan derfor ikke si noe om hvordan det endelige opplegget blir, sier administrerende direktør Gunnar Lindstøl i Buypass til digi.no.

Han bekrefter imidlertid at det i utgangspunktet er begrensninger oppad på 9.500 og 2.500 kroner. Men Lindstøl kaller det sensivit informasjon å røpe for mye detaljer rundt bruken av Mondex-lommeboken.

- Vi gjør det markedet krever og kundene ønsker. I tillegg finnes det myndighetskrav, sier han.

Norsk Tipping opplyser likevel til digi.no at det skal være mulig å fylle på nettbank-kontoen to ganger i døgnet, slik at den totale summen du kan bruke er 19.000 kroner i løpet av 24 timer, forutsatt selvfølgelig at du skulle ha en slik sum disponibel på din egen bankkonto. Smartkortet har i utgangspunktet en begrensning oppad på 2.500 kroner (1.500 kroner i dag), men skal kunne fylles opp underveis.

- Vi har lagt opp til en forsinkelse på oppfylling av kontoen. Dessuten har vi lagt inn en beløpsgrense både på terminalene og på bestemte spillkombinasjoner, sier Solli som sier at Norsk Tipping kjører en sjekk mot det sentrale personregisteret for å sjekke at spillerne er over 18 år.

Startpakken sendes rekommendert og blir levert ut kun mot legitimasjon på postkontorene rundt omkring i landet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.