Norsk tynnklient-treff mot ny rekord

Årets Thinpower har et luksusproblem: Det kan bli vanskelig å ta i mot alle som vil være med.

Norsk tynnklient-treff mot ny rekord
Bilde:

Kompetanseselskapet Commaxx fortsetter å oppleve sterkt økende interesse for det årlige arrangementet Thinpower. Åstedet i år er Lillestrøm, i dagene 9. og 10. mai.

– 550 er påmeldt allerede, det er 67 prosent flere enn på samme tidspunkt i fjor, sier ansvarlige Anne Chr. Winness til digi.no. – Fortsetter pågangen i samme tempo, kan det bli vanskelig å få plass til alle som vil komme.

Winness mener Thinpower er blitt en arena for fagfolk innen det man kan betrakte som en utvidet tynnklienttankegang. Temaet omfatter virtualisering av infrastruktur og applikasjonsleveranse, og optimalisert administrasjon.

Listen over hovedsponsorer har vokst: VMware markerer seg med et betydelig innslag på Thinpower 2007, på linje med Wyse, Citrix og Microsoft.

Citrix, VMware, Wyse og Microsoft presenterer relevante produkter og løsninger i plenum og i parallelle sesjoner, og stiller alle med tungvektere, Wyse sågar med sin toppsjef Tarkan Maner.

Microsoft vil benytte anledningen til en gjennomgang av System Center, knapt én uke etter den offisielle lanseringen av driftsverktøyet.

På dag 2 vies halvannen time i plenum til å gå gjennom og demonstrere konseptet desktop-virtualisering.

Blant temaene for de parallelle sesjonene er både ITIL og «Lisensakademiet» – oversikt over lisensmodeller og rabattprogrammer fra Citrix og VMware.

Nytt i år i forhold til i fjor – etter oppfordring fra deltakerne, ifølge Winness – er uformelle treff med foredragsholdere etter hver parallell sesjon, i en såkalt «Q/A Lounge».

Det er tatt flere tiltak for å myke opp samlingen med visjoner og assosiasjoner: Jon Bing kartlegger noen av dagens «megatrender», mentalist Sven Rygh åpner en dør fra det virtuelle til det illusoriske, og plenumene sys sammen av Kari Slaatsveen og Ingrid Bjørnov.

    Les også:

;