Norsk-tysk allianse vil kuppe nettbetaling i Norden

Tyske Paybox går sammen med det fusjonerte selskapet eSolutions/subClearing for å sikre seg en gullkantet avtale med svenske nettaviser. Det er starten på en offensiv for å kapre hele Norden, forteller nordmannen Bjørn Ellertsen i Paybox.

Tyske Paybox går sammen med det fusjonerte selskapet eSolutions/subClearing for å sikre seg en gullkantet avtale med svenske nettaviser. Det er starten på en offensiv for å kapre hele Norden, forteller nordmannen Bjørn Ellertsen i Paybox.

I dag ble det kjent at vinnerne av fjorårets rammeavtale med norske internettaviser, eSolutions Group, slår seg sammen med selskapet som tapte på oppløpssiden både i Norge og Danmark, subClearing as.

Samlet kommer selskapet til å døpes om til Payex som er navnet på betalingsløsningen til eSolutions.

Nå viser det seg at denne sammenslåingen bare er starten på en større sammenslåing: tyske Paybox.net AG er på full fart inn i de nordiske landene for å utfordre teleoperatører som Telenor (i allianse med DnB) og NetCom.

Sammen med eSolutions (Payex) har de i dag lagt inn et anbud til BitoS, den svenske alliansen av innholdsaktører som skal gjøre det samme på betalingsløsninger som Innholdsnett (i dag Nettforum) har fått til i Norge.

Finansdirektør Bjørn Ellertsen i Paybox Nordic opplyser til digi.no at de snart skal etablere et kontor i Norge. Hovedkvarteret for Norden ligger i Stockholm, mens moderselskapet er eid med 50 prosent av Deutsche Bank.

Selskapet har ingen planer om å kjøpe opp noe selskap i Norge når de etablerer kontor, men satser heller på allianser. Tyskerne har spesialisert seg på betalinger via mobiltelefonen.

- Vi ønsker å være til stede i det norske markedet og har samtaler både med banker og mobiloperatører for å tilby dem muligheten til å lansere betalingsløsninger. Kredittmodellen, som blant annet har gjort VISA store på verdensbasis, har vi stor sans for, sier nordmannen.

Samtidig har selskapet alliert seg med eSolutions for å bli et alternativ til de store betalingsaktørene i Norden. Mange aktører har tro på at utviklingen i det elektroniske betalingsmarkedet kommer til å bli lik som i kortmarkedet, med flere forskjellige systemer og leverandører å velge mellom.

- I utgangspunktet støtter ikke Paybox mikrobetalinger under fem kroner. Derfor har vi gått sammen med eSolutions som har et godt webgrensesnitt. Vi passer godt sammen og har en nordisk strategi, sier Ellertsen.

I Tyskland har Paybox-løsningene utviklet seg til å bli et reelt alternativ i budbiler og i drosjer. Ellertsen hevder at det ikke er noen plattform-begrensning for hvor man kan benytte betalingsmåten, enten det dreier seg om SMS eller WAP.

Han hevder dermed at det ikke er noe problem at eSolutions og Paybox tilbyr flere metoder for betaling når de nå har sendt inn et anbud til svenske BitoS. I tillegg kommer løsningen fra det lille selskap subClearing (PinPay) inn fra siden. Teknologidirektør og gründer Shahzad Rana opplyser til digi.no at PinPay og eSolutions Payex-løsning skal integreres og at det ikke skal være mye hokus-pokus å integrere løsningene.

- Det er systemene som ligger skjult bake grensesnittene som skal endres. Derfor kommer ikke kundene til å merke særlig endringer, mener rana som opplyser at både han og daglig leder Kristian Lunde kommer til å fortsette over i eSolutions. Det nye selskapet Payex blir på til sammen 40 ansatte.

Til toppen