BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk Vekst kjøper 30% av Unique

Det børsnoterte investeringsselskapet Norsk Vekst har kjøpt 30 prosent av aksjene i programvareselskapet Unique. I tillegg har Norsk vekst gitt et konvertibelt lån på 10 millioner kroner, som gir rett til ytterligere 4 prosent av aksjene i løpet av en toårsperiode.

Eirik Flaa
7. mai 1997 - 18:47

Investeringsselskapet Norsk Vekst har kjøp seg inn i Sandnes-firmaet Unique, et programvareselskap med 120 ansatte og en omsetning på 58 millioner korner i 1996. I utgangspunktet er det tegnet nye aksjer for 25 millioner kroner, hvilket gir en eierandel på 30 prosent. I tillegg har Norsk vekst gitt et konvertibelt lån på 10 millioner, som gir rett til ytterligere 4 prosent av aksjene dersom det konverteres innen 2 år. Ansatte i Unique, som tidligere eide 100 prosent av selskapet, har fortsatt kontroll over 55 prosent av aksjene i selskapet.

Norske Vekst akter ikke å påvirke selve driften av selskapet ,men administrerende direktør i Norsk Vekst, Jarle Gundersen, vil likevel få styreverv i Unique.

- Vi er et investeringsselskap, og dette er ene og alene en investering. En viss kontroll med selskapet er likevel å foretrekke, derfor går jeg inn i styret, sier Gundersen til nyhetstjenesten digi. Gundersen forklarer at kapitalen som er tilført selskapet i første rekke skal bidra til å styrke driften i Unique.

- Det foreligger ingen konkrete planer om å utvide virksomheten, sier Gundersen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.