RESULTATERFINANS

Norsk Vekst satser tungt i anonymt IT-selskap

Norsk Vekst meldte fredag at de har spyttet inn over 30 millioner kroner i det norskbaserte IT-selskapet Infercor som verken er oppført i telefonlistene til Telenor eller har eget nettsted.

Eirik Flaa
8. mai 1998 - 16:51

Hos Telernors nummeropplysningstjeneste får digi.no opplyst at Infercor AS ikke står registrert i kundebasen. Infercor har heller ikke egen hjemmeside på nettet - til tross for at selskapet satser tungt på internett og Java.

- Det er jo beklagelig at vi ennå ikke er på plass på nettet, men jeg regner med at dette vil være ordnet i løpet av få uker, sier styreformann i Infercor, Clyde Lennon, til digi.no. Han forteller at selskapet har eksistert siden begynnelsen av 90 tallet og levert klient/tjener-baserte callcenter-løsninger, men at selskapet nå står foran en ny epoke med fokus på Java og Internett.

- Vi oppgraderer våre tidligere løsninger basert på klient/tjener med nytt nettlesergrensesnitt basert på java. Dette gjør det enkelt for callcentere som har ulik geografisk beliggehet å kommunisere, sier Lennon, som tror på en kraftig omsetningsvekst når Java-versjonen av programvaren nå er klar.

- Jeg tror ikke jeg tar for hardt i dersom jeg anslår en omsetning i inneværende år på 50 millioner kroner, sier Lennon. Han vil ikke ut med hva omsetningen i 1997 landet på, men etter det digi.no forstår var fjoråret av den magre sorten.

Norsk Vekst sin satsing i Infercor dreier seg i første omgang om å kjøpe en 15 prosent stor eierandel i selskapet for 5,25 millioner kroner, men Norsk Vekst indikerer at direkte kjøp av aksjer på sikt vil utgjøre 10,5 millioner kroner. I tillegg utsteder Infercor et konvertibelt lån på 20 millioner kroner.

- Det ligger an til at Norsk Vekst i løpet av året vil ha kontroll over en tredel av selskapet, kommenterer Lennon, som foreløpig ser børsnotering som noe som ligger et godt stykke inn i fremtiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.