Norsk virusjeger solgt til USA

– Det ble for risikabelt, sier tidligere eier.

Norman ble for ett år siden delt i to av eieren: kapitalfondet FSN Capital. Onsdag ble det kjent at den ene delen er solgt til USA etter store tap.
Norman ble for ett år siden delt i to av eieren: kapitalfondet FSN Capital. Onsdag ble det kjent at den ene delen er solgt til USA etter store tap. Bilde: digi.no
18. des. 2013 - 08:20

For rett over ett år siden kunne digi.no melde at det norske antivirusselskapet Norman ble delt i to: Norman Safeguard, som selger produkter til privatmarkedet i konkurranse med selskaper som McAfee og Symantec, og Norman Shark. Sistnevnte drev innenfor analyse av skadevare og vern mot dataangrep i bedrifts- og storkundemarkedet.

Nå er denne delen solgt ut av landet, til amerikanske Blue Coat Systems. Selgeren er kapitalfondet FSN Capital, som kjøpte Norman av børs for fire år siden. Det melder Dagens Næringsliv onsdag.

Salgssummen er hemmelig, men ifølge avisens anslag omsetter Norman Shark for rundt 4 millioner dollar og har ca. 50 ansatte på Lysaker og i San Diego.

– Norman Shark er et prosjekt som er for risikofylt til å finansieres videre av eksisterende aksjonærer, sier FSN-partner Ulrik Smith i en kommentar til Dagens Næringsliv. Avisen skriver videre at Norman Shark har blitt tilført 50 millioner kroner i en emisjon for å sikre videre drift.

Håpet er nå at Blue Coat, som er en stor aktør i IT-sikkerhetsmarkedet, vil ha muskler til å utvikle selskapet videre.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.