RESULTATERFINANS

Norsk virusselskap såvidt i pluss

Datasikkerhetsselskapet Norman fikk et positivt resultat for andre kvartal i år. Selskapet tjente godt på "I Love You"-viruset og skal nå strømlinje-forme selskapet.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. aug. 2000 - 09:25

Virusknekkerne i Norman har gjort det bra det siste kvartalet, noe de kan takke virusforfattere verden over.

Selskapet fikk en omsetning på 53 millioner kroner i andre kvartal i år. Dette er en grei økning fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 46,1 millioner norske kroner.

På bunnlinjen ble det også fint. Selskapet fikk et resultat før skatt på omkring én million kroner i andre kvartal med et driftsrsultat på pluss 376.000. Samme periode i fjor fikk selskapet et minus på 657.000 kroner.

- Bedringen både på omsetning og resultat er en konsekvens av at Norman fortsetter å ta markedsandeler, samtidig som kostnadene er under kontroll, sier toppsjefen i Norman, Bjørn Fosli i en børsmelding.

I første halvår i år fikk Norman en økning i salget av programvare på 34 prosent ,mens data-reperasjonsenheten Ibas fikk en økning på 13 prosent.

I børsmeldingen skriver selskapet at Ibas, og Norman skal integreres tettere, for å strømlinjeforme og harmonisere salgs- og markedsaktiviteter.

Selskapet vedgår at en vesentlig del av selskapets bedrede resultat muligens var en direkte følge av "I Love You" viruset som herjet tidligere i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.