JUSS OG SAMFUNN

Norsk WAP-portal lover brukervennlighet

Etter en treg start med få telefoner og utbredt skepsis til det å surfe nettet via et lite telefondisplay, har det norske WAP-markedet begynt å røre på seg. WAPsiden.no tilby nå en gratis WAP-portal på Internett hvor man kan legge opp sitt eget sett av preferanser.

Per Christian Stokke
15. mars 2000 - 09:47

Tjenesten WAPsiden.no ble presentert på tirsdag. Tjenesten, som bruker slagordet 'Din egen WAPside', skal tilby en gratis WAP-portal på Internett hvor man kan legge opp sitt eget sett av preferanser.

Man velger hvilke tjenester man vil ha, for eksempel wap.digi.no, og via nettet kan man så spesifisere at man vil rett inn på digi.no/media, heller enn å klikke seg gjennom fra forsiden.

Slik kan man sette opp nøyaktig den type informasjon man er ute etter, noe som skal gjøre det lettere å bevege seg rundt på nettet med en liten mobiltelefon.

I ovenstående tilfeldig valgte eksperimentet slipper man rett inn på det man vil se, og sparer nedlastingstid. WAPsiden hevder å ha 70-80 linker til WAP-tjenester på sidene sine, som man må registrere seg for å få tilgang til.

- Det som skiller WAPsiden fra andre portaler for mobilt internett, er at våre tjenester er tilgjengelige for alle brukere og tilbydere, mens for eksempel NetCom og Telenors tjenester er forbeholdt deres abonnenter, sier daglig leder Ståle Eikeri til digi.no.

Prinsippet med å sette opp sine WAP-preferanser på nettet for enklere bruk er ikke helt nytt. Oracle lanserte nylig en lignende tjeneste, Oraclemobile, som i likhet med WAPsiden skal gjøre det kjappere og mye mer effektivt å finne det man trenger av informasjon via en WAP-telefon.

Les:


Ellison og Telia går bærbart
Oracle og Cap Gemini lanserer trådløs portal

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.