Norsk web-basert ERP utfordrer SAP

Web-basert ERP fra Hatteland i Haugesund utfordrer de store i bransjen.

Web-basert ERP fra Hatteland i Haugesund utfordrer de store i bransjen.

Hatteland Group, som for 30 år siden startet utviklingen en teknologi kalt Rambase, går nå ut i markedet med løsningen. Hatteland går rett i konkurranse med de store og etablerte ERP-leverandørene som SAP, Oracle, Intentia og Axapta.

Det er underdivisjonen Jakob Hatteland Computer som har utviklet ERP-løsningen basert på Rambase. Teknologien innebærer at data lagres i minnebrikker for å gi høy ytelse i forbindelse med store artikkelmengder.

Programvaren er en ASP-løsning som Hatteland har bygget inn i en sikker fjellhall utrustet for å tåle det meste av prøvelser. Fjellhallen er 20 meter lang og er utstyrt med mange tusen prosessorer og kledd med kobber for å motvirke stråling.

– Det tar i underkant av ett halvt sekund for Hattelands brukere å hente ett produkt de søker informasjon om ut fra 2,4 millioner artikkelnummer, sier salgssjef Olaf-Magnus Olsen i Hatteland Computer.

ERP-løsningen håndterer meldinger som blant annet EDI, XML og ebXML.

Internett-klienten har de siste 12 månedene blitt testet av flere 100 europeiske brukere.

– Tilbakemeldingene var så lovende at Hatteland nå valgte å lansere Rambase, sier gründer Jakob Hatteland.

I løpet av et par år skal selskapet ha tre store bedriftskunder innen grossist og handel.

Neste år lanserer Haugesund-bedriften produksjonsmodulen (MRP) av Rambase. I løpet av første kvartal 2006 vil MRP-modulen bli implementert hos Hatteland Assembly.

– Erfaringene herfra vil danne grunnlag for videre ekspansjon, framholder Olsen.

Ved hjelp av et enkelt grensesnitt kan brukeren hente den informasjonen han er ute etter. Det kan være alt fra vare-, regnskaps-, logistikk-, distribusjon-, kunde- og leverandørinformasjon.

Hatteland har over 30 års erfaring fra elektronikkbransjen der EDI og elektronisk meldings utveksling har vært en sentral del av løsningene.

Til toppen