Norske bedrifter kan leie Oracle-programvare

Som noen av de første i Europa, kan norske bedrifter nå leie i stedet for å kjøpe alle Oracles programpakker gjennom Telenor.

Telenor og Oracle Norge offentliggjorde i formiddag et omfattende samarbeid om utleie av programvare (såkalt ASP). Amerikanske kunder har lenge kunnet leie tilgang til Oracles mange programvarepakker, men europeiske kunder har måttet vente.

(Bildet over viser Telenor Business Solution-sjef Morten Lundal og Oracle Norge-sjef Stein Surlien)

Telenor/Nextra er den første Internett-leverandørene i Europa som skal tilby alle Oracles produkter - i norsk språkdrakt.

Oracle og Telenor mener at leieløsningen dramatisk senker størrelsen en bedrift trenger å være for å bruke Oracle-programvare.


- Hittil har investeringene i servere, programvare og ikke minst kunnskap i de fleste tilfeller gjort at de bare er bedrifter med flere hundre ansatte som har kunne bruke Oracle. Nå senkes denne grensen betraktelig, sier Morten Lundal, sjef for Telenor Busines Solutions, som omfatter Nextra.

Selv estimerer Oracle ned mot rundt 50 ansatte i løpet av et eller to år etterhvert som Telenor og de selv får trimmet sine løsninger.

Leie av programvare er ment som et alternativ til mindre bedrifter fordi det gir en rekke besparelser. En av faktorene er maskin og programvare-investeringene, ved leie betaler man en fast sum per bruker. En mindre bedrift har dessuten ikke råd til å etablere høy sikkerhetsberedskap eller å administrere komplekse IT-systemer selv.

Denne jobben skal Nextra nå ta seg av i sin fjellhall i Bergen. I tillegg er Nextra også representert i England, Tyskland og Sveits og skal tilby de samme tjenestene der.

Kunder vil kunne leie selve databasen til Oracle sammen med deres E-Business Suite som omfatter økonomistyring, personaladministrasjon, e-handel, salgsstøtte, innkjøpsstyring og en rekke andre komponenter.

Men norske og europeiske kunder vil ikke få gleden av de enkle gratis-tjenestene Oracle tilbyr i USA, forteller Oracle Norge-sjef Stein Surlien.

Telenor har allerede skaffet seg to kunder - mobilkommunikajons-selskapet magic4 og fiskeriportalen IntraFish.

Til toppen