ANALYSER

Norske bedrifter øker IT-kjøpene

Store deler av norsk næringsliv vil øke IKT-investeringene, viser tall fra en DnB Nor-undersøkelse.

9. feb. 2004 - 11:12

Frykten for hackere og særlig tyveri av kredittkort-nummer dominerte deler av debatten om Internett på 90-tallet. Denne bekymringen er sterkt redusert, viser en stor undersøkelse DnB Nor har gjennomført.

Undersøkelsen er gjennomført for DnB NOR av Sentio blant et representativt utvalg på 1900 bedrifter med en til 99 ansatte i tidsrommet november/desember 2003.

Dette er gode nyheter for IKT-bransjen, for de siste årene har en serie kraftige virusangrep rammet mange brukere. Dette ser likevel ikke ut til å slå ut på lysten hverken for å bruke eller å investere i IKT.

Undersøkelsen fra DnB Nor indikerer både større tro på Internett og økte IKT-investeringer.

Tre av fire bedriftsledere mener at sikkerheten på Internett er god. Samtidig vil nesten seks av ti bedrifter øke IT-investeringene i 2004, viser en DnB NOR undersøkelse. 14 prosent svarer nei, mens 11 prosent vet ikke.

- Det er positivt at stadig flere bedrifter finner det trygt å bruke Internett som et redskap for å effektivisere hverdagen. Dessuten er det de mest aktive brukerne – bedriftene i tjenesteytende sektor - som i minst grad ser på sikkerheten som en hindring, sier Frank Jensen, leder for E-kanal DnB NOR Bedriftsmarked.

Dette er en dramtisk forbedring - så sent som i 2002 var 41 prosent av de spurte bedriftslederne enig i påstanden om at sikkerheten på Internett ikke var god nok.

- Selv om man ikke nødvendigvis kan sammenligne de to undersøkelsene direkte, viser de at holdningene til sikkerhet på Internett er i positiv utvikling, sier Jensen.

Jo større bedriften er, desto tryggere er bedriftslederen på at Internett er sikkert.

DnB NORs undersøkelse viser også at investeringslysten er tilbake i næringslivet. 55 prosent av de spurte bedriftslederne planlegger å investere mer i både program- og maskinvare i år.

I tjenesteytende sektor vil hele 63 prosent av bedriftene øke sine IT-investeringer i år, mens investeringsviljen er lavest i primærnæringen. Her vil bare 38 prosent av de spurte bruke mer på IT. Investeringsviljen øker også i takt med bedriftens størrelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.