AVTALER & KONTRAKTER

Norske Blom vant storavtale med Microsoft

Microsoft skal selge geografiske data gjennom sin nye karttjeneste og blir derfor den største kunden til norske Blom.

24. mai 2006 - 10:47

Blom meldte 17. mars 2006 at selskapet hadde inngått en betydelig kontrakt med et stort internasjonalt selskap om bruk av Pictometry kart-data for hele Europa.

Nå viser det seg at det er Microsoft som er kunden. Kartdataene skal brukes på Microsoft nye karttjeneste Local Live.

Microsoft avslørte i går at det er norske Blom skal leverer kart-data for hele Europa. For Blom har kontorer i en lang rekke land, blant annet i Europa. Gjennom Local Live serverer Microsoft blant annet detaljerte veikart over hele Norge.

Bruken av veikartene er gratis, men Microsoft skal selge annen type geografisk og kommersiell informasjon som altså skal leveres av Blom. Dette er trolig for eksempel data om befolkningstetthet, næringstyper og vær.

Bilde under viser Local Live-tjenesten og kartet den servere over Oslo. I utgangspunktet skal tjenesten konkurrere med Googles kartsøk for privatpersoner, som tilbyr hjelp for kjøring og lokalisering av personer og bedrifter.

"Blomgruppen skal innen april 2008 levere Pictometry data for alle byer med mer enn 50 000 innbyggere i til sammen 23 europeiske land. Totalt vil mer enn 900 byer inngå i databasen, som vil bli den første av sitt slag i Europa. Databasen vil bli tilbudt til andre offentlige og private selskap på kommersielle vilkår. Arbeidet med oppbyggingen av databasen går etter planen", skriver Blom.

"Den 5-årige avtalen med Microsoft åpner for utvidet bruk av databasen til også og omfatte tjenester og produkter for B2B segmentet. Partnerne vil søke å utarbeide egen avtale om utvikling og bruk av slike applikasjoner", skriver Blom i sin børsmelding.

Microsoft blir dermed Bloms største kunde, for avtalen har en verdi på mellom 50 og 70 millioner dollar, forteller Blom til dagensit.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.