Norske e-bøker truet av moms

Aschehoug vurderer å droppe lanseringen av e-bøker.

Norske e-bøker truet av moms

Aschehoug vurderer å droppe lanseringen av e-bøker.

Oslo (NTB): Norske forlag blir pålagt full moms på toppen av dagens e-bokpriser. Bokbransjen er skeptisk, og Aschehoug vurderer å droppe lanseringen av e-bøker.

Forlagssjef William Nygaard i Aschehoug har tidligere sagt at han vil vente med å lansere e-bøker til momsfritaket er på plass.

Det var bokbransjen som krevde momsfritak. Finansdepartementet avviste mandag forslaget og viser blant annet til et EU-direktiv som sier at det kun er fysiske varer som kan fritas for moms, ikke nedlasting av digitale tjenester.

- Nå må vi vurdere situasjonen på nytt og vil avvente en uttalelse fra kulturministeren. Det er beklagelig dersom finansministeren betrakter e-boken som en annen digital tjeneste, og ikke ser at dette er en beskatning av det frie ord. Dette er minst like mye en kulturpolitisk sak som en finanspolitisk sak. vi håper saken ennå ikke er fastlåst, sier Nygaard til Dagens Næringsliv.

Forlagene har planlagt e-boklanseringer 16. mars. Cappelen Damm vurderer å selge e-bøker uten moms uansett.

- Vi har ikke konkludert på det, sier Cappelen Damm-sjef Tom Harald Jenssen.

Norske forlag blir ifølge avisen sjanseløse i konkurransen dersom det blir lagt 25 prosent moms på toppen av e-bokprisene. (©NTB)

    Les også:

Til toppen