Norske e-posttjenester legges ned

Tiden har løpt ut for to lokale gratistilbud.

Norske e-posttjenester legges ned

Tiden har løpt ut for to lokale gratistilbud.

Mange kunder av både Start.no og Portalen.no fikk i går beskjed om e-posttjenestene, som har blitt tilbudt gratis i en årrekke, snart skal legges ned.

Gratis e-post som også støtter viderekobling og bruk av separate e-postklienter var lenge svært attraktivt. I dag er det få som kan konkurrere med de store, amerikanske tjenestene, slik som Googles Gmail.

Men det er ikke mangel på brukere som gjør at Start.no legger ned tjenesten. Start Network skriver i e-postmeldingen til kundene at selskapet har hatt store vanskeligheter det siste året med å opprettholde en stabil og tilfredsstillende kvalitet på tjenesten, samt at selskapet har svært begrenset kapasitet til å svare på henvendelser knyttet til disse problemene.

- Som følge av siste års problemer har vi dessverre måttet innse at vi verken har de menneskelige eller økonomiske forutsetningene som skal til for å utbedre og opprettholde denne gratistjenesten på et tilfredsstillende nivå. Vi har derfor besluttet å legge ned tjenesten med virkning fra 1. mai 2010, heter det i meldingen, som også er gjengitt her.

Portalen.no, som drives av Webhuset, skal også legge ned sin gratis e-posttjeneste, hvor kundene har kunnet velge mellom i alt 93 ulike domenenavn for sine adresser. I meldingen skriver nettstedet at tjenesten de siste årene har vært driftet som et frivillig prosjekt av ansatte hos Webhuset, men med økonomisk og utstyrsmessig hjelp av selskapet.

I likhet med Start.no, gir Portalen.no kundene god tid til å finne en alternativ løsning. Tjenesten legges ikke ned før den 31. august.

Begge de to tjenestene foreslår alternative løsninger, inkludert Gmail, Windows Live Hotmail, Epost.no eller Yahoo Mail.

Mange har trolig brukt e-postadressen fra Start.no eller Portalen.no i forbindelse med registrering på andre nettsteder. Nå har tiden kommet til å besøke disse nettstedene og endre e-postadresse til noe annet. Etter at e-posttjenesten har stengt, vil man ikke lenger få tilgang til meldinger med nytt passord, ordrebekreftelser fra nettbutikker eller annen informasjon man måtte motta fra nettstedene hvor man har registrert adressen.

    Les også:

Nå kan du følge digi.no på Facebook.

Til toppen