BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norske EUnet blir globalt utviklingssenter

EUnet International synes EUnet Norway har gjort en så god jobb at konsernet etablerer et nytt, globalt utviklingssenter i Norge. Det er EUnets toppsjef Wim Vink som opplyser dette i et ekslusivt intervju med digi:tele.

Øystein Kvistad
29. apr. 1997 - 18:38

- Det er ingen grunn til å legge skjul på at vi er imponert over den jobben administrerende direktør Per Brose og hans kumpaner har gjort for EUnet i Norge. Selskapet har vært aktiv i web-markedet lenge og har opparbeidet seg en ekspertise som forstår hvordan Internett-teknologien kan tas i bruk i kommersiell sammenheng. Dette er hovedårsakene til at vi velger å satse på Norge og Oslo som hovedkvarter for vårt nye, såkalte "business solution center", sier EUnets internasjonale toppsjef, Wim Vink (bildet) til digi:tele. Enkelte opplæringsaktiviteter vil trolig også bli lagt til Norge, opplyser Vink.

Beslutningen innebærer at EUnet i Oslo umiddelbart må begynne å se seg om etter dyktige IT-folk. I første omgang har EUnet behov for å ansette et sted mellom 20 og 30 web-programmerere. Selskapet har allerede utlyst fem programmererstillinger på sitt web-sted Nettvik.

- EUnet Norway får helt klart en vesentlig viktigere rolle i EUnets internasjonale satsing i tiden som kommer som følge av denne etableringen. Foruten å betjene sine norske kunder, skal det nye utviklingssenteret også være premissgiver for de aktiviteter som skjer i de øvrige 11 selskapene i EUnet-gruppen, spesielt innenfor web-utviklingsområdet, sier Wim Vink. Han trekker fram betalingssystemer på Internett som ett eksempel på kompetanse som skal inkorporeres i EUnets nye utviklingssenter i Oslo. Det meste av denne virksomheten er i dag lagt til det spanske EUnet-kontoret.

- Utfordringen blir å få tak i nok dyktige folk. Over hele Europa er det en skrikende mangel på dyktige web-programmerere. Vi mener imidlertid alvor med denne satsingen, og skal tilby konkurransedyktige betingelser for å få tak i de rette personene, lover Vink, som tross alt har godt håp om å få tak i nok programmerere i Norge. Det kan dessuten bli aktuelt å omplassere noen av EUnets ansatte til Norge, dersom behovet melder seg og de ansatte selv ønsker det.

- EUnet er et interessant selskap med en sterk posisjon, ikke minst i universitetsmiljøer, så jeg tror vi vil kunne tiltrekke oss de beste folkene i Norge og Europa, sier Wim Vink.

Administrerende direktør Per Brose i EUnet Norge får ansvaret for å lede arbeidet i det nye utviklingssenteret i Oslo.

- Vi ser svært positivt på denne etableringen, spesielt i forhold til de muligheter dette gir for deling av ekspertise internt i EUnet-systemet, sier Brose. Han understreker at det er en internasjonal organisasjon han nå blir leder for i tillegg til norske EUnet. Brose skal rapportere direkte til EUnet Internationals ledelse i Amsterdam.

EUnet har siden 1982 drevet med Internet i Europa. Daværende EUUG (nå EurOpen) etablerte EUnet som en del av sin

virksomhet, men nå er aktiviteten blitt skilt ut som eget selskap, EUnet BV lokalisert i Nederland. Senteret i Amsterdam står for de sentrale forbindelsene til blant annet USA, mens alle abonnenter hører til sine respektive lands EUnet-organisasjoner.

I skrivende stund er EUnet representert i 42 land over hele Europa samt Nord-Afrika og tidligere Sovjetunionen. I Norge ble virksomheten startet av NUUG (Norwegian Unix system Users Group) i 1984, basert på UUCP og oppringte forbindelser. I 1993 ble virksomheten skilt fra NUUG ved at EUnet Norge AS ble etablert i Forskningsparken på Blindern. I dag er EUnet Norge AS en av landets største Internett-leverandører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.