Norske Freepad i salg i mars

Screen Media har nå spikret dato for lanseringen av sin nye trådløse og tastaturløse Linux-maskin.

Screen Media har nå spikret dato for lanseringen av sin nye trådløse og tastaturløse Linux-maskin.

Norske Screen Media AS har i flere år arbeidet med en ny type datamaskin. Kast tastaturet, kast nettverkskabelen og lag en enkel trådløs Internett-terminal. Nå er selskapet så godt som ferdig, men i mellomtiden har de fått konkurranse fra blant annet to svensker: Ericsson og RSC.

Screen Medias tyske samarbeidspartner Dosch & Amand skal lansere Freepad-maskinen allerede 11. desember. Dette skriver IT-Avisen. Men det betyr ikke at maskinen kommer i salg.

- Vi skal lansere Freepad her i Norden i januar. Maskinen kommer i salg i løpet av mars, lover Carl Henrik Janson, gründer og administrerende direktør i Screen Media overfor digitoday.no.

Freepad inneholder
Linux operativsystem og Opera nettleser

E-post, fax, voicemail

Almanakkprogram

Avanserte ISDN eller analoge telefon

Smartkort-leser og trådløs utskrift

Trykkfølsom farge-LCD skjerm

Cyrix Media GGX prosessor 166 MHz

16 MB Flashminne,

DECT DMAP trådløs tilknytning

USB-port for tastatur eller skriver

Batteritid: 1,5-4,5 timer, vekt: 1,2 kg

I Tyskland har Dosch & Amand skaffet seg partnere som skal sponse maskinen, det er dette Screen Media arbeider med nå. Maskinen vil etter det digitoday.no erfarer trolig koste 6-7000 kroner i begynnelsen uten partnere som er villige til å sponse maskinen etter modell fra mobiltelefonsalget. Janson vil ikke kommentere prisspørsmålet.

- Produktene Ericsson og RSC planlegger minner svært om våre egne. Vi synes det er bra, for det vil skape oppmerksomhet rundt konseptet og mulighetene maskinene gir, sier Janson til digitoday.no.

Til toppen