Norske gründere skal løfte gründere til himmels

Nettveteranene Per Øyvind Elvebakk og Jostein Svendsen vil satse med investeringsselskapet Silicon Capital i Norge. Planen er å tiltrekke seg geniale gründere, for så å rulle selskaper ut i Europa. I dag lanseres selskapet.

Per Øyvind Elvebakk og Jostein Svendsen er to gamle rever i norske nettverksøkonomi. Makkerne har stått bak kjente selskaper som New Media Science, Mogul Media, Internett Kanal 1/digi.no (ja, den du leser nå) og Sharepeople.com.

Men Norge ble etter hvert for lite for gründer-rakettene, så de flyktet over til London hvor de satte i gang med nye prosjekter. Nå kommer de tilbake til gamlelandet for å tiltrekke seg gründere og idéer som kan bli ny nettindustri. Partnerne etablerer Silicon Capital i Norge.

Les hva Elvebakk og Svendsen har bedrevet før:
Ny engelsk-norsk aksjetjeneste lar deg handle på 15 børser samtidig
Nordmann henter £10M i London til europeisk nettbørs
Mogul og EUnet fusjonerer
Jostein Svendsen: - Norge ble for lite
Oppretter lyttepost i Frisco
- Vi skal løfte opp de beste ideene fra de beste nettgründerne og gjøre det til god forretning. Både for gründere og for oss. Vi vet hvor fallgrubene og vanskelighetene ligger, fordi vi selv har grunnlagt nettvirksomheter siden tidlig på 90-tallet. Våre erfaringer, kunnskap og nettverk skal virkeliggjøre mange gode prosjekter i IT-verdenen, sier Elvebakk og Svendsen i en pressemelding.


Silicon Capital har blant annet hentet penger til satsingen fra Kistefos. Kistefos er investeringselskapet til den kjente investoren Christen Sveaas som har vært med i en hel skare IT-selskaper.

Forretningsidéen er å starte nye IT- og nettbedrifter på løpende bånd. Det skal bli dratt i gang en del nye prosjekter på forsommeren og nye idéer vil kontinuerlig bli vurdert. Målet til Silicon Capital er å starte ti selskaper i løpet av året. Blant annet starter Elvebakk og Svendsen Silicon Capital Internet Sports Group sammen med tidligere fotballspiller og nåværende fotballagent Erik Solér.

Dette skal bli Europas største internettjeneste for sportsentusiaster, skriver selskapet i pressemeldingen.

Silicon Capital skal både være basert i Oslo og London.

- Etter et par år i London vet vi at kunnskapsnivået i Norge er langt høyere. Det er enklere og rimeligere å skaffe kvalifisert arbeidskraft her hjemme. Samtidig er London den beste basen for europeisering, sier Elvebakk.

Ventureselskapet er bygget opp over to grunnpilarer. Den ene delen er konsulent- og styringsenheten som skal ta prosjektene gjennom de første seks til ni månedene, mens investeringsfondene står for videre kapitalisering. I dag har Silicon Capital midler til å starte fem prosjekter, men de to partnerne planlegger å hente mer kapital fra større institusjonelle investorer senere i år.

Til toppen