JUSS OG SAMFUNN

Norske horekunder henger ut prostituerte på nettet

Norske horekunder har en egen internettside hvor de kritisk bedømmer identifiserbare prostituerte, avslører Dagsavisen. Datatilsynet forfølger saken.

31. juli 2002 - 09:11

I over 2800 innlegg roser, slakter og advarer horekundene hverandre om ulike prostituerte i Norge. De prostituerte omtales med fornavn, alder, pris og tjenester, beskrivelse av utseende, og enkelte får attpåtil publisert sitt mobilnummer og bosted, avslører Dagsavisen i dag.

Datatilsynet slår fast at nettsiden er grovt krenkende og et klart brudd på personvernet, og varsler at saken vil bli tatt opp med sine kolleger i Danmark, der serveren til nettsiden er plassert.

- Selv om den prostituerte skulle ha samtykket, er det et krav om at registrerte opplysninger skal være saklige. Det at det er et så personlig tema som omtales tilsier at dette aldri skulle vært lagt ut på Internett, sier fungerende direktør Sverre Engelschiøn ved juridisk avdeling i Datatilsynet til Dagsavisen.

- Det er i utgangspunktet det danske regelverket som må brukes, men vi har et nært samarbeid med Danmark og begge landene bygger lovgivningen på EUs personverndirektiv, legger han til.

De norske horekundene har leid serverplass hos det danske selskapet Andersen IT. De vil nå be de ansvarlige for nettstedet om å fjerne innholdet, skal en tro adm. dir. Kasper Andersen.

Han sier at når man oppdager at kunder bryter loven, bruker selskapet å "ta kontakt med personene og sier det er ulovlig og uklokt, og vi anbefaler dem å fjerne sidene. Vi har aldri behøvd å gå lenger enn dette. Vi tar en fornuftig diskusjon og så ordner det seg".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.