Norske Ibas etablerer seg i Singapore

De norske dataredderne på Kongsvinger, Ibas, fortsetter sin internasjonale ekspansjon. Nå står Singapore for tur.

Norske Ibas AS, som er et av verdens ledende selskap innen datarekonstruksjon, datasletting og dataetterforskning, har kjøpt majoriteten i det Singapore-baserte selskapet Re-G Data Recovery Pte Ltd. Ifølge nordmennene skal Re-G være det største kompetansesenteret for datarekonstruksjon i Asia.

Det nye datterselskapet blir hetende Ibas Singapore Pte Ltd. 60 prosent av selskapet blir norsk-eid, men Ibas har opsjon til å øke eierandelen til 100 prosent. Selskapet skal ledes av Anthony Lee, tidligere eier av Re-G Data Recovery. Han vil eie 40 prosent av det nye selskapet.

Til tross for at Singapore teknologisk og befolkningsmessig kan sammenlignes med Norge, er det få selskaper som i dag tilbyr tjenester innen forretningsområdene Ibas representerer. Det asiatiske markedet kjennetegnes av små aktører og lav kompetanse.

- I hele ASIA-regionen er det kun et par selskaper vi anser som konkurrenter. Mens disse må sende sakene til USA eller Canada for behandling, vil Ibas utføre rekonstruksjon av data i Singapore. Dette gir Ibas en betydelig konkurransefordel, sier Ibas-toppsjef Arve Saghaug i en pressemelding.

Han forventer en sterk vekst i etterspørselen etter Ibas' tjenester i regionen.

- Re-G har etablerte kanaler og kunder over hele sørøst Asia, og vi ønsker å videreutvikle disse kanalene, sier Saghaug og legger til at Re-G Data Recovery vil videreføre som navn frem til Ibas Singapore innføres ved kommende årsskifte.

Datterselskapet i Singapore er foreløpig en liten organsiasjon med til sammen fem ansatte.

Til toppen