Norske Icon kom seg ut i grevens tid - svenskene konkurs

Det kriserammede nettkonsulentselskapet Icon Medialab her begjært seg selv konkurs. I praksis betyr det at Icons svenske virksomhet legges ned.

Ifølge den svenske nettavisen Dagens IT fortsetter den gamle Internett-storheten Icon Medialab å legge ned virksomheter. Etter å ha kjørt Malmø-avdelingen på dunken og sendt 25 ansatte ut i arbeidsledighet torsdag, melder Icon i dag at også datterselskapet i Stockholm havner i skifteretten. Tidligere er også virksomheten i Gøteborg nedlagt, der 40 ansatte mistet jobben.

- Det er smertefullt, men vi hadde ikke noe alternativ. I hele det siste året har Stockholm vært det største problemet. Markedet i Sverige er helt dødt, sier Jesper Jos Olsson i Icon-styret nyhetsbyrået TT.

150 ansatte rammes av beslutningen, som ble meddelt Stockholms-staben da de møtte på jobb i dag tidlig.

Ifølge Dagens IT vil Icon beholde deler av den administrative staben i Stockholm og morselskapet vil fortsatt være notert på Stockholmsbørsen.

Heller ikke den franske virksomheten har lenger livets rett, ifølge en pressemelding fra Icon.

Icon har ikke vært noe gullkantet eventyr for den nye nederlandske eieren, Lost Boys, som ifølge vittige tunger åpenbart har valgt sitt navn med omhu. I mars ga Lost Boys/Icon beskjed til den norske Icon-sjefen Alexander Arnesen om at den norske virksomheten ikke lenger passet inn i det man definerte som "Icons kjerneområde".


For norske Icon fikk krisen en lykkelig utgang: WM-data kom raskt inn som ny eier.

- Vi ser store muligheter for synergieffekter,
uttalte administrerende direktør Tor Malmo i
WM-data da avtalen var i boks.


I går kunne digi.no avsløre at Alexander Arnesen går av etter fire og et halvt år i sjefsstolen.

Les også:

Til toppen