ANALYSER

Norske IT-bedrifter frykter høsten

Nesten alle har kuttet kostnader denne våren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2009 - 12:19

Det nye kommunikasjonsbyrået Madigan har spurt 53 toppledere i norske IT-bedrifter om i hvilken grad de har merket konsekvensene av finanskrisen denne våren. Bedriftene sysselsetter i alt 18 tusen ansatte.

Hele 83 prosent av lederne oppgir å ha gjennomført kostnadskutt denne våren. Hver fjerde leder mener kuttene har vært store. Samtlige av selskapene i undersøkelsen som omsetter for mer enn 500 millioner kroner i året, har kuttet kostnadene.

Kuttene har i mange tilfeller ført til oppsigelser. 33 prosent av de største selskapene har oppgitt at de har gjennomført betydelige reduksjoner i bemanningen. Bare 11 prosent av de minste bedriftene, som omsetter for 150 millioner eller mindre i året, oppgir å ha gjennomført bemanningskutt i større grad, mens ingen av de mellomstore bedriftene mener å ha sagt opp mange.

Et flertall av bedriftene er pessimistiske når det gjelder den kommende høsten. Hele 19 prosent sier rett ut at de frykter høsten i betydelig grad, mens 36 prosent frykter høsten i noen grad. 19 prosent svarer nei på spørsmålet.

Diagram som viser i hvor stor grad lederne for norske IT-bedrifter frykter høsten 2009. Illustrasjon: Madigan.
Diagram som viser i hvor stor grad lederne for norske IT-bedrifter frykter høsten 2009. Illustrasjon: Madigan.

- Undersøkelsen viser med all tydelighet at finanskrisen på ingen måte er over for norsk IT-bransje. Høsten vil vise hvem som agerte riktig i vår, sier Elin Festøy, partner og rådgiver i Madigan, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at IT-kundene nå bruker lenger tid på beslutningsprosessene. 66 prosent av IT-bedriftene mener at kundeoppfølging er vesentlig viktigere nå enn tidligere.

- For kompetansebedrifter skapes verdien ute hos kunden. Evnen til å lytte til kundene, og virkelig forstå deres behov blir ekstra viktig i trange tider, sier partner og rådgiver i Madigan, Anders Løvøy.

Intervjuene har blitt utført i slutten av juni i år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.