ANALYSER

Norske IT-budsjetter stiger

Men «IT i praksis 2011» viser at fjorårets IT-budsjetter ikke traff helt.

Resultatene av undersøkelsen «IT i praksis 2011» presenteres i dag, og kan følges i sanntid på dataforeningen.no. Dataforeningen mener det dreier seg om Norges viktigste IT-undersøkelse.

IT i praksis 2011 er gjennomført av Rambøll Management Consulting sammen med Dataforeningen, EDB Ergogroup og SAS Institute blant Norges 500 største offentlige og private virksomheter. Rapporten presenteres av Morten Skodbo i Rambøll, og kommenteres av et panel fra Dataforeningens IT-politiske råd.

Poenget med undersøkelsen er å kartlegge utviklingen og tendenser i IT-bruk i offentlig og privat sektor.

Årets undersøkelse viser at IT-budsjettene øker, særlig til nye prosjekter og utviklingsaktiviteter. På den andre siden viser den samtidig mens fjorårets IT i praksis viste samme tendens, slo ikke spådommene helt til i praksis. Hos halvparten av bedriftene er det avvik mellom budsjett og faktiske kostnader.

Blant private virksomheter viser undersøkelsen at over halvparten økter budsjettene for nye IT-prosjekter og utviklingsaktiviteter. 14 prosent melder om reduserte budsjetter til dette formålet.

I offentlig virksomhet er de tilsvarende andelene henholdsvis 41 prosent og 23 prosent.

I fjor tydet den samme undersøkelsen på at IT-kostnadene også da var budsjettert med tanke på vekst. Årets undersøkelse tyder på at nesten halvparten av virksomhetene lot være å følge budsjettet.

Innen privat sektor oppgir 37 prosent at IT-kostnadene ble lavere enn budsjettert, og 12 prosent at de ble høyere enn budsjettert.

Innen offentlig sektor er det derimot flere som fikk høyere IT-kostnader enn budsjettert. 27 prosent fikk høyere IT-kostnader, 20 prosent fikk lavere.

Det er optimisme å spore i store norske virksomheters IT-budsjetter for 2011. <i>Bilde: IT i praksis 2011</i>
Det er optimisme å spore i store norske virksomheters IT-budsjetter for 2011. Bilde: IT i praksis 2011

Undersøkelsen viser at det kanskje er større grunn til å feste lit til budsjettøkningene i år enn i fjor. Andelen private bedrifter som oppgir å ha en vekststrategi er 77 prosent i år, mot 52 prosent i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.