Norske IT-kjendiser satser på Microsoft

Shahzad Rana, Lasse Ruud og Torstein Thorsen skal bygge et nytt firma for å hjelpe bedrifter dra nytte av kommende Microsoft-teknologi.

Shahzad Rana og Lasse Ruud er kjent som gründerne av Win.HLP, mens Torstein Thorsen var medgründer i Component Software og nå sist divine Nordic.

Nå går de sammen om et nytt selskap som utelukkende skal satse på å tilby produkter, tjenester og løsninger basert på Microsoft-teknologi innen videokonferanser og annet som går på slagord som ”The Real Time Enterprise” (sanntidsbedriften), ”The Information Worker” (informasjonsarbeideren) og “The Mobile Workforce” (den mobile arbeidsstyrken).

– Denne typen teknologi blir nå ”mainstream”, og det å få mobiltelefoner, PDA-er og andre mobile enheter til å spille sammen med bedriftenes ”bakkesystemer” vil bli en enorm utfordring for bedriftene. En utfordring vi skal hjelpe dem med å løse, sier Rana i en pressemelding.

Trioen tror på blant annet på Smartphone, selv om Microsoft har hele pakket av mobilprodusenter mot seg. Men det er først og fremst Microsofts konsepter de mener vil danne grunnlaget for en ny vellykket norsk IT-bedrift.

Det gjenspeiles i navnet de har valgt for den nye virksomheten: Win#SHARP.

- Se det i øynene: Når Microsoft satser, vinner de – før eller siden, sier Rana. – I markedet rundt Microsoft finnes det i dag mange aktører, men ingen som satser like rendyrket på Bill Gates og vennene hans som oss.

Rana ble landskjendis da han med knappest mulig skierfaring fullførte Birkebeinerrennet i vinter, etter et veddemål inngått på et julebord. I kveld viser NRK-programmet "Faktor" en dokumentar om hvordan han vant veddemålet.

I forbindelse med Win#SHARP er trioen også enige om enda en sportslig innsats. I 2005 må alle ansatte sykle Trondheim-Oslo på maks antall timer som bedriften åpner av omsetning i millioner. Målet er 22 millioner kroner i omsetning, og følgelig 22 timer på sykkelturen. Vil de sykle saktere, må de sørge for tilsvarende større omsetning.

digi.no kommer tilbake fredag morgen med flere detaljer om den nye bedriften, i et intervju med Torstein Thorsen og Lasse Ruud.

Til toppen