Norske IT-selskaper satser i Asia

Nå skal norsk programvare innta Japan og Taiwan.

Norske IT-selskaper satser i Asia

Nå skal norsk programvare innta Japan og Taiwan.

Det siste året har flere av de få norske programvareselskapene med internasjonalt fotfeste blitt solgt til utenlandske aktører. For eksempel ble Fast solgt til Microsoft og Trolltech til Nokia.

Det er langt fra slutten på norske programvareselskapers internasjonale ambisjoner. Nå forteller eZ Systems og Opera Software at de etablerer nye kontorer i henholdsvis Tokyo i Japan og i Tapei i Taiwan.

- eZ er ikke nye i det Japanske markedet, vi har bygget opp et partnernettverk og jobbet med viktige kunder i Japan i to år. Vi opplever nå stor vekst i dette markedet og da er det naturlig å være direkte representert for å bygge videre. Dette gleder vi oss veldig til, sier Aleksander Farstad, administrerende direktør i eZ Systems i en pressemelding.

eZ leverer sin programvare under en friprog-lisens, og deres kontor i Japan vil også jobbe med konsulenttjenester. I tillegg vil de fokusere på markedsaktiviteter rundt løsningene, samt drive opplæring av japanske partnere.

Opera Software etablerer sitt nye kontor i Taiwan. Der har de blant annet partnerskap med nøkkelaktører som HTC, Asustek, Alpha Networks and ZyXEL.

- Taiwan er strategisk viktig for Opera, ettersom det er et viktig OEM-senter og en integrert del av verdens økosystem rundt IT, sier James Wei, Senior Vice President for Asia Pacific i Opera Software i en pressemelding.

Til toppen