DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Norske kommuner, Vipps og DNB har kastet dem ut. Nå dropper også Microsoft-toppen telefonen

Lumia-serien er død og det er lenge siden Microsoft lanserte en ny mobil. Bildet viser en Lumia 950, som kom i 2015.
Lumia-serien er død og det er lenge siden Microsoft lanserte en ny mobil. Bildet viser en Lumia 950, som kom i 2015. Bilde: Kurt Lekanger
27. sep. 2017 - 11:17

digi.no har tidligere skrevet at norske kommuner skal fase ut flere tusen Windows-telefoner, NSB og Vipps dropper plattformen og The Verge erklærte telefonen som død allerede i januar 2016.

Ifølge Gartner hadde Microsoft en markedsandel på 0,1 prosent i juli.

Nå dropper også Windows-nestor Bill Gates telefonen til fordel for Google-konkurrenten Android. 

— Faktisk så byttet jeg nettopp til en Android-telefon, forklarte Gates til Fox News på søndag. 

Aldri hatt Iphone

Gates avslører også at han aldri har hatt en iPhone, så det er tydelig at Android-plattformen er det foretrukne valget for 61-åringen.

I Norge gir brukertallene til Vipps og NSB-appene en klar indikasjon på at operativsystemet har mistet sitt fotfeste.

Av over 100 000 brukere ble det bare registret 2 765 Windows-telefoner i NSB-appen. 11 000 personer lastet ned Windows-versjonen av Vipps i juni. Dermed kunne ikke Vipps forsvare å fortsatt bruke penger på å utvikle plattformen. 

Ingen nye toppmodeller

Medgrüder og tidligere toppsjef i Microsoft, Bill Gates, forklarte til Fox News i helgen at han har valgt å droppe Windows-telefonen til fordel for en Android-basert telefon. Det er ukjent hvilken. <i>Foto:  Splashnews</i>
Medgrüder og tidligere toppsjef i Microsoft, Bill Gates, forklarte til Fox News i helgen at han har valgt å droppe Windows-telefonen til fordel for en Android-basert telefon. Det er ukjent hvilken. Foto:  Splashnews

– Årsaken til at vi legger ned Vipps for Windows-telefoner er at det er ekstremt få brukere. 11 000 har lastet ned siste versjon, og det er av 2,5 millioner brukere totalt.

– Det er også en vedvarende trend at folk forlater den plattformen og at utvikling har stoppet opp, forklarte pressekontakt Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til digi.no i juni.

Microsoft later til å ha avviklet produksjon og salg av mobiltelefoner, men det finnes restmodeller på lager hos enkelte nettbutikker.

Microsoft fortsetter utviklingen

Hvorvidt de kommer med en ny toppmodell, som det har vært spekulert om i flere år, er fortsatt uvisst.

Ved inngangen til året hadde Windows på mobil en markedsandel på 0,3 prosent, ifølge tall fra Gartner. Blackberry er utradert. Android ruver med sin dominerende stilling og nær 82 prosent av markedet, mens Ios utgjør resten.

digi.no spurte Microsoft Norge om de har et eneste lyspunkt å vise til når det gjelder Windows Phone da vi snakket med dem i sommer.

Sliter med å få tak i gode telefoner

Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Microsoft. <i>Foto:  Microsoft</i>
Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Microsoft. Foto:  Microsoft

– Vi har ikke noe nytt å dele utover det vi har sagt tidligere: Vi vil fortsatt utvikle Windows 10 for telefoner som Lumia 650, Lumia 950, Lumia 950 XL og telefoner fra samarbeidspartnere som Acer, Alcatel, HP, Trinity og Vaio, svarer kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

Tieto konstaterte i januar at hjemmetjenesten i Oslo var på vei over til Android. Alt som gjenstod var siste finpuss på tjenesteløsningen.

Det kunne blant annet begrunnes med at det var svært vanskelig å få tak i kompatible modeller.

– Nå begynner det å bli vanskelig å få tak i Windows-telefoner. Microsoft har jo solgt mobildivisjonen sin, og det er litt stillstand med tilgang til enheter i markedet, bekreftet salgssjef Snorre Johansen i Tieto Norge til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.