Norske konsulenter trosser tøffe tider - i Danmark

Itera Consulting ønsker å øke til 100 ansatte i Danmark, til tross for store kostnadsreduksjoner i Norge og Sverige i første halvår av 2002.

Itera Consulting Group er notert på Oslo Børs og eier en mengde større og mindre norske konsulentselskap, i tillegg til virksomheter i andre skandinaviske land.

Gruppen inkluderer i hvert fall 16 selskap, inkludert Gazette, marchFIRST og Objectware.

Første halvår har vært like tøff for den norske konsulentgruppen som for de fleste andre konsulentselskap i Skandinavia. Itera Consulting Group viste en omsetning i første halvår på 181 millioner kroner og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 7,5 millioner sammenlignet med henholdsvis 204,4 millioner kroner og 18,3 millioner i første kvartal i fjor.

49 personer er borte etter våropprydningen, inkludert 15 ansatte i Itera Future (tidligere 1000&1 Digitale Eventyr).

Datterselskapet skulle lage opplevelsessentre og multimediepresentasjoner, men måtte kuttes etter mangel på oppdrag. I tillegg til de 15, er det blitt sagt opp endel i den svenske virksomheten som opplever kanskje det tøffeste markedet av alle i Skandinavia. Dessuten har det vært mye bråk rundt permitteringer blant en håndfull personer i marchFIRST som etter hvert ble oppsigelser.

Les sakene her:


Selskapet har imidlertid en sterk finansiell stilling med likvide midler og egne aksjer for til sammen 110,6 millioner kroner pr. 30. juni 2002. Det innebærer at mulighetene for oppkjøp av billige selskap er stor.

I Danmark ser Itera nemlig adskillig lysere på situasjonen og har absolutt ingen planer om å kutte staben. Etter å ha etablert en dansk virksomhet i januar 2000, er det i dag drøyt 30 personer i selskapet.

Innen to år skal denne virksomheten vokse til 100 medarbeidere.

- Vi er sterke på området 'solutions'. Det vi mangler er konsulenter og kompetanse innen grafiske tjenester, sier administrerende direktør John Aalling i Itera Consulting i Danmark til digi.no.

Han satser på at Itera de nærmeste årene får større bredde på IT-konsulenttjenestene sine.

- Vi skal forsøke å få til det som vårt søsterselskap i Norge, Gazette, klarer. I første omgang skal vi kjøpe et annet dansk selskap. I Danmark er det en underskog av anonyme virksomheter med 10-20 ansatte som vi må få ut av buskene og inn hos oss, sier han og mener samtidig det er viktig at Itera trekker på kompetanse på tvers av landegrensene.

- Vi bruker blant annet Objectware i Norge aktivt. De er en storebror for oss på solutionsløsninger, mener Aalling.

Til toppen