Norske kunder får ikke kjøpe musikk

EMI skal selge hele sin musikkatalog på nettet, men heller ikke denne gang får norske kunder noen mulighet.

EMI skal selge hele sin musikkatalog på nettet, men heller ikke denne gang får norske kunder noen mulighet.

EMI lanserte tidligere i går sine planer for musikksalg over nettet i Europa. Som i USA skal nå europeiske kunder få kjøpe og laste ned fra hele selskapets katalog på 140.000 låter og 3000 artister. EMI har en rekke toppartister, deriblant Robbie Williams, i sin stall.

Musikken vil bli lagt ut til salg på nettet flere uker før den dukker opp i butikkene. Dette gjør EMI i et forsøk på å bremse piratkopieringen.

I tillegg til at du får kjøpe musikk tidlig, blir det også billig. I England vil prisene ligge på ett pund for en singel og betaler du 55 kroner (5 pund) kan du laste ned 50 låter i løpet av en måned.

Om noen uker skal salget starte gjennom 20 nettbutikker med åpne formater (trolig MP3) slik at du kan brenne CD-er og overfør til andre musikkformater som MiniDisc som du vil.

Høres fristende ut? Dessverre viser det seg at det ikke vil dukke opp noen nettbutikker i Norden - i hvert fall ikke på en stund. - Vi har foreløpig ikke inngått noen avtaler med noen nordiske nettbutikker, forteller Ane Høyem, PR-sjef hos EMI Norge til digi.no.

Hun kjenner heller ikke til noen forhandlinger med noen nordiske eller norske nettselskaper.

Til toppen