Norske kunder får ikke kjøpe musikk

EMI skal selge hele sin musikkatalog på nettet, men heller ikke denne gang får norske kunder noen mulighet.

EMI lanserte tidligere i går sine planer for musikksalg over nettet i Europa. Som i USA skal nå europeiske kunder få kjøpe og laste ned fra hele selskapets katalog på 140.000 låter og 3000 artister. EMI har en rekke toppartister, deriblant Robbie Williams, i sin stall.

Musikken vil bli lagt ut til salg på nettet flere uker før den dukker opp i butikkene. Dette gjør EMI i et forsøk på å bremse piratkopieringen.

I tillegg til at du får kjøpe musikk tidlig, blir det også billig. I England vil prisene ligge på ett pund for en singel og betaler du 55 kroner (5 pund) kan du laste ned 50 låter i løpet av en måned.

Om noen uker skal salget starte gjennom 20 nettbutikker med åpne formater (trolig MP3) slik at du kan brenne CD-er og overfør til andre musikkformater som MiniDisc som du vil.

Høres fristende ut? Dessverre viser det seg at det ikke vil dukke opp noen nettbutikker i Norden - i hvert fall ikke på en stund. - Vi har foreløpig ikke inngått noen avtaler med noen nordiske nettbutikker, forteller Ane Høyem, PR-sjef hos EMI Norge til digi.no.

Hun kjenner heller ikke til noen forhandlinger med noen nordiske eller norske nettselskaper.

Til toppen