Norske kunder krever mer av servertjenester

Norge har kommet lengre enn Sverige i bruk av hostingstjenester, hevder svenske ipeer.

Norske kunder krever mer av servertjenester

Norge har kommet lengre enn Sverige i bruk av hostingstjenester, hevder svenske ipeer.

Ipeer er en svensk leverandør av avanserte serverhostingsløsninger.

De leverer sine hostingtjenester fra et datasenter med bevæpnede vakter, i tillegg til mer vanlige funksjoner som redundante strømforbindelsen, redundante dieselgeneratorer, redundante Internettforbindelser samt redundante kjøleanlegg.

De har også etablert seg i Norge, og nå forteller ipeer at norske kunder har kommet lengre i bruken av serverhostingsløsninger enn svenske kunder.

– Vi har over 600 serverkunder fra Sverige og Norge og ser tydelige tendenser til at norske bedrifter har høyere krav til serverløsninger, og at de satser betydelig mer penger på redundans, lagring og sikkerhet enn det svenske bedrifter gjør, sier Johan Hedlund, administrerende direktør i Ipeer.

Hedlund forteller at de norske kundene nå begynner å ta steget bort fra enkle webhostingsløsninger som ligger på en delt webserver, og over på mer avanserte servertjenester med høyere tilgjengelighet i form av dedikerte eller virtuelle servere.

- Svenske firmaer tenker ikke i samme utstrekning, selv om de sakte beveger seg i samme retning som Norge, sier Johan Hedlund, administrerende direktør i Ipeer.

Til toppen