KARRIERE

Norske ledere er redde for kritikk

Av og til leser man noe som bare må bringes videre, mener Gunnar Krogh-Tonning. Denne gangen har han lest noe han er hjertens enig i.

10. juni 2000 - 05:32

Av og til leser man noe som bare må bringes videre. Denne gang er det et intervju med Arne Pran, pensjonert viseadministrerende K-bankdirektør. Intervjuet står i Manpower Magasin 2/2000.

Altfor mange sivile ledere er redde for å få konstruktiv kritikk av frykt for å miste autoritet og myndighet, mener Pran. Han hevder at en slik holdning ikke bringer organisasjonen fremover, snarere tvert om. Det kan være den sikre vei mot undergangen, ifølge Pran.

Senere i intervjuet finner vi følgende utsagn, også dét til ettertanke:

- Det er viktig med menneskelig varme i dagens samfunn. Du må vise at du virkelig bryr deg, vite at du forholder deg til menneskeskjebner. For mange er dessverre status og lønn motivet for å bli leder, men en dyktig leder må være mer opptatt av å løse de konkrete oppgaver enn hvordan han skal komme seg videre på karrierestigen.

Som aktiv innen lederutvelgelse kan jeg ikke si annet enn:

Sjelden har har jeg lest et intervju med en så reflektert leder.

Her har jeg bare gjengitt en liten del av gullkornene. Ring gjerne Manpower og skaff deg Manpower Magasin 2/2000. Tittelen på intervjuet er "Sterke ledere er myke og omsorgsfulle", og det er godt skrevet av Ola K. Christensen.

Jeg tror mange ledere, også i IT-bransjen, kan trenge innspill som dette til ettertanke.

Flere av Krogh-Tonnings kommentarer::


11 råd når du skal si opp jobben
Ja, jeg diskriminerer flintskallede jobbsøkere!
Hva gjør en IT-minister?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra