Norske ledere er redde for kritikk

Av og til leser man noe som bare må bringes videre, mener Gunnar Krogh-Tonning. Denne gangen har han lest noe han er hjertens enig i.

Av og til leser man noe som bare må bringes videre. Denne gang er det et intervju med Arne Pran, pensjonert viseadministrerende K-bankdirektør. Intervjuet står i Manpower Magasin 2/2000.

Altfor mange sivile ledere er redde for å få konstruktiv kritikk av frykt for å miste autoritet og myndighet, mener Pran. Han hevder at en slik holdning ikke bringer organisasjonen fremover, snarere tvert om. Det kan være den sikre vei mot undergangen, ifølge Pran.

Senere i intervjuet finner vi følgende utsagn, også dét til ettertanke:

- Det er viktig med menneskelig varme i dagens samfunn. Du må vise at du virkelig bryr deg, vite at du forholder deg til menneskeskjebner. For mange er dessverre status og lønn motivet for å bli leder, men en dyktig leder må være mer opptatt av å løse de konkrete oppgaver enn hvordan han skal komme seg videre på karrierestigen.

Som aktiv innen lederutvelgelse kan jeg ikke si annet enn:

Sjelden har har jeg lest et intervju med en så reflektert leder.

Her har jeg bare gjengitt en liten del av gullkornene. Ring gjerne Manpower og skaff deg Manpower Magasin 2/2000. Tittelen på intervjuet er "Sterke ledere er myke og omsorgsfulle", og det er godt skrevet av Ola K. Christensen.

Jeg tror mange ledere, også i IT-bransjen, kan trenge innspill som dette til ettertanke.

Flere av Krogh-Tonnings kommentarer::


11 råd når du skal si opp jobben
Ja, jeg diskriminerer flintskallede jobbsøkere!
Hva gjør en IT-minister?

Til toppen