UTVIKLING

Norske Markus vant Apple Design Awards

– Noe av det største man kan oppleve som designer, sier designeren.

Markus Aarstad (bildet) har utviklet Flighty sammen med daglig leder Ryan Jones, designer Markus Aarstad og utvikler Francesc Bruguera
Markus Aarstad (bildet) har utviklet Flighty sammen med daglig leder Ryan Jones, designer Markus Aarstad og utvikler Francesc Bruguera Foto: Privat
Marius ValleMarius ValleJournalist
6. juni 2023 - 10:18

Flysporingsappen Flighty var blant vinnerne i årets Apple Design Awards. Bak står blant andre den norske appdesigneren Markus Aarstad, som Digi nylig skrev om.

Under lanseringen av Iphone 14 Pro-telefonene i fjor ble Flighty trukket frem som eksempel på hvordan «den dynamiske øya» fungerer på telefonen. For et par uker siden ble det kjent at den var nominert til interaksjonsprisen under Apple Design Awards som ble delt ut i går.

Utviklerne bak stakk av med seieren. Kategorien anerkjenner intuitive grensesnitt og enkle kontroller som er tilpasset Apple iOS.

– Jeg er utrolig stolt over hva vårt lille team har fått til. Å bli anerkjent på den globale scenen av det siste århundres kanskje mest innflytelsesrike selskap er noe av det største man kan oppleve som designer, sier Aarstad til Digi.

Høythengende pris

Flighty vant Apple-pris. <i>Foto:  Apple</i>
Flighty vant Apple-pris. Foto:  Apple

I begrunnelsen skriver Apple:

«Flighty gir brukerne detaljerte flykart, flyplassnavigasjon og forsinkelsesvarsling – alt gjennom en vakkert designet app-opplevelse. Med nøkkelinformasjon der det trengs mest, et intuitivt grensesnitt og omfattende live-kart, gjør Flighty det sømløs å navigere reiser. Appen integrerer Apple-teknologi, inkludert Siri-snarveier, Apple Maps, Live Activities og mer, for å holde reisende dekket på alle deler av reisen.»

Da Digi snakket med Aarstad i forbindelse med nominasjonen, ga han uttrykk for at han var stolt over at appen deres var nominert, og at han ikke kom på mye som er større i designverdenen.

– Innenfor appdesign er det den som henger aller, aller høyest, sa Aarstad.

Ukrainas mobilapp som knytter sammen godt over 100 statlige tjenester blir nå fri programvare.
Les også

Ukrainas superapp blir åpen kildekode

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.