Norske mobil-gründere henter penger

Det nystartede norske IT-selskapet Colibria AS henter 13,5 millioner kroner fra henholdsvis Venture Partners og svenske Aspiro. Det verdsetter selskapet til 40 millioner kroner under to måneder etter etableringen.

Colibria utvikler produkter og tjenester for mobiloperatører og andre som vil tilby tjenester knyttet til mobiltelefoner og PDA-er (Personal Digital Assistant) og ble etablert i mars. Selskapet ble etablert av to ex-Telenor Mobil ansatte, henholdsvis Oddleif Westby og Lars Kristian Roland, foruten ex-Sysdec Lars Myhrum og Simon Sandoval (administrerende direktør i det fillipinske selskapet Qliff).

Den rettede emisjonen på 13,5 millioner er nå gjennomført mot investeringsselskapet Venture Partners (10,5 millioner kroner) og det svenske selskapet Aspiro AB (3 millioner kroner), sistnevnte med tidligere toppsjef i Telenor Mobil, Stig Herbern, som styremedlem og nytilsatt sjefsstrateg.

Etter dette eier Venture Partners AS 26 prosent og Aspiro AB 7,5 prosent i Colibria, mens resten er på hendene til de fire grunnleggerne og andre ansatte.

Colibrias produkter gjør det mulig å knytte informasjon, tjenester og portaler til det mobile Internett, og selskapets første produkter skal være klare før sommeren. Folkene og eierne bak Colibria har ambisjoner om å bli en ledende internasjonal aktør innenfor området mobilt Internett.

Mesteparten av produksjonen foregår på Fillipinene i selskapet Qliff, som nå er infusjonert i Colibria som et datterselskap. Administrerende direktør i Colibria, Oddleif Westby har tidligere overfor digi.no karakterisert datterselskapet på Fillippinene som helt avgjørende for at selskapet kan være så tidlig ute med produkter som det blir.

Nå bygges også den norske utviklerorganisasjonen opp med hovedvekt på telekom og Internett fra dagens 11 ansatte i Norge 9 på Fillipinene til 20 i hvert land i løpet av året.

I løpet av de neste månedene vil selskapet lande sine første allianser med to til tre ulike operatører.

Til toppen