Norske musikkjøpere må vente

Internett-leverandøren Tiscali har åpnet musikkbutikk på nettet i Italia og England og lovet en norsk butikk, men…

Mange mener at en av årsakene til den massive piratkopieringen av musikk over nettet er mangelen på lovlige alternativer. I USA har det åpnet flere store butikker for salg av musikk over nettet og her i Europa har Tiscali åpnet butikker for sine italienske og engelske kunder.

Selskapet har gjennom en rekke oppkjøp blitt Europas største Internett-leverandør og ønsker å utnytte denne posisjonen til å selge sine kunder enda mer.

Men foreløpig har ikke norske kunder noen muligheter og digi.no spurte derfor i februar hva Tiscali Norge planla.

Michael Østgaard, salg- og markedssjef i Ticsali Norge fortalte da at det kom en norsk tjeneste i løpet av april eller begynnelsen av mai. Kunder av Tiscali skulle kunne kjøpe tilgang til hele hit-listen for en fast sum i måneden eller kjøpe enkelt-låter til stykkpris, slik de engelske kundene kan.

Her kan du se hva engelske brukere kan gjøre


Men nå legges Norges-planene inntil videre på is:

- Her i Norge, og de fleste andre Tiscali-landene, har vi valgt å utsette lanseringen av dette til vi har fått mer erfaringer med konseptet i de to første landene, forteller Østgaard nå til digi.no.

- Vi må finne den rette vinklingen, innpakningen, prisingen og markedsføringen, for vi skal her vende folk til et noe helt nytt, sier han.

På godt norsk betyr dette at Tiscali er redd for å være førstemann ut og tror det vil koste mye penger og tid å vende folks vaner når det er så enkelt å laste ned piratkopiert musikk fra nettet.

Tiscali Norge har på det nåværende tidspunkt ingen konkrete datoer for lansering.

Til toppen