Norske nettbilletter med SET

Filmweb starter salget av kinobilletter på nettet for norske kinoer før den planlagte lanseringen rundt årsskiftet. På løsningen legges det opp til både en kredittkortløsning med SET og SSL, i tillegg til klippekortløsningen som har blitt prøvd ut.

Filmweb starter salget av kinobilletter på nettet for norske kinoer før den planlagte lanseringen rundt årsskiftet. På løsningen legges det opp til både en kredittkortløsning med SET og SSL, i tillegg til klippekortløsningen som har blitt prøvd ut.

I sommer uttalte Filmweb til digi.no at det nok kom til å drøye til slutten av året eller tidlig neste år før de kunne tilby norske kinogjengere å kjøpe kinobilletter på Internett. Nå kommer kontrabeskjeden om at en del kinoer rundt om i landets største byer vil kunne tilby dette før den tid.

- Vel, jeg kan avkrefte at Oslo kommer i denne omgang. De jobber fremdeles med sine systemer. Nå holder vi på å teste systemene for kredittkort og SET, og det er snakk om uker, ikke måneder, understreker daglig leder i Filmweb, Kjell Arne Orseth.

Under prøveperioden som har gått i Bodø, har kundene måttet bruke en klippekortløsning hvor man kjøper et visst antall kinobesøk på forhånd. Nå går Filmweb bort fra planen om å kun tilby klippekort, men kommer også til å tilby betaling med kredittkort. SF Bio i Sverige skal kun basere seg på klippekort når deres nettilbud åpner i desember.

- Vi ønsker å tilby en best mulig betalingsløsning til de norske kunder. Grunnen til at vi har klippekortløsningen, er at våre kunder er unge og at dette er kunder som ikke vil betale over nettet. Vi kommer til å akseptere kredittkort med SET og SSL, slik som man kjenner det fra USA. Vi har jobbet med dette lenge, men har ventet på kinoene at de skulle bli ferdige med implementere den nye tekniske plattformen, sier Orseth.

- Hvor mange kinoer har kommet seg over på den nye tekniske plattformen?

- Rundt 10-12 og av disse er noen små. De ønsker ikke å selge billetter på nettet, fordi de er for små og det derfor ikke er økonomi i det. I løpet av oktober/november vil de største byene være klar, sier Orseth.

Filmweb samarbeider med et fransk selskap om betalingsløsningen på nettet:

- Det er bankselskapet KLELine som har utviklet kredittkortløsningen. Det som også er spennende, er at det i tillegg kommer en mobiltelefon-basert betalingsløsning. Jeg tviler på at Sverige kan tilby dette til desember (se sak fra tidligere i dag nedenfor, red.anm.). Vi har også hatt en prøveperiode på mobilbestillinger i Bodø, mot en begrenset brukermasse på 40 kunder, hver av disse kjøpte rundt fem billetter over en fjortendagersperiode, sier Orseth

- Hva synes dere om skepsisen SF Kino utviser med hensyn til kredittkortbetaling på nettet?

- Jeg tror problemet med kredittkort på nettet er overdrevet. Det er veldig få tilfeller av svindel i systemet. De områder det er svindel på, viser at det er usikkerhet rundt nettstedet, for eksempel på porno-nettsteder. Vi er en forlengelse av kommunenes kinotilbud i Norge, så det skal ikke skje noe tull hos oss, understreker Orseth.

Til toppen