Norske Nimsoft vokser fortsatt kraftig

Det norske programvare-selskapet Nimsoft fosser frem i det internasjonale markedet.

Norske Nimsoft vokser fortsatt kraftig

Det norske programvare-selskapet Nimsoft fosser frem i det internasjonale markedet.

Nimsoft er et norsk programvareselskap som holder til på Skullerud, på østsiden av Oslo.

Selskapet leverer programvare for overvåkning av IT-infrastruktur, forretningskritiske applikasjoner og servicenivåavtaler (SLA).

Dette er en nisje der mange store internasjonale aktører som for eksempel CA, BMC, IBM og HP har satset hardt, men Nimsoft har likevel klart å skaffe seg en solid posisjon i både Europa og USA.

Nimsoft har lagt opp til et aggressivt vekstløp, og i fjor sikret de seg 10,3 millioner dollar i venturekapital fra JMI Equity og nordiske Northzone Ventures.

Selskapet har vokst kraftig de siste årene og kan fortelle om en kraftig vekst også i 2007. Omsetningen endte på 29,4 millioner dollar, noe som tilsvarer 158 millioner kroner med dagens dollarkurs. Det er en vekst på hele 77 prosent sammenlignet med året før.

Selskapet forventer å fortsette veksten også i år, og har allerede en ordrereserve på over 80 millioner kroner som vil gi god drahjelp inn i det nye året.

Nimsoft fremstår utad som et amerikansk selskap, med amerikansk toppsjef. Selskapets produktsjef, Dag Lund, har tidligere fortalt digi.no at det er et bevist valg å fremstå som et amerikansk selskap da de henter en stor del av omsetningen fra det amerikanske markedet.

Selskapet oppgir ikke resultatet, men Dag Lund har tidligere fortalt digi.no at selskapet ligger rundt break-even og at de prioriterer å vokse så raskt som det er mulig uten å pådra seg store underskudd.

Til toppen