Norske nyheter leses over hele planeten

Den norske nyhetstjenesten The Norway Post leverer norske nyheter på engelsk over Internett og avisen leses på alle kontinenter unntatt Sydpolen.

Den norske nyhetstjenesten The Norway Post leverer norske nyheter på engelsk over Internett og avisen leses på alle kontinenter unntatt Sydpolen.

Norway Post er en engelsk-språklig nettavis som henvender seg til et internasjonalt publikum. Det er særlig amerikanerne som interesserer seg for hva som foregår i Norge, men avisen har også trafikk fra mange andre land på planeten.

- Under Clintons besøk i Oslo la vi ut talene hans og annen informasjon fra møtene, og da var det nesten umulig å komme inn på sidene våre på grunn av trafikken, sier redaktør Rolleiv Solholm til digi.no.

Avisen leverer et overblikk over hva som skjer i landet, med fokus på nyhetsstoff, sport og finans. Stoffet hentes hovedsaklig fra aviser, radio og TV. I tillegg mener Solholm de har en portal-funksjon.

- Vi har på en måte blitt den offisielle norges-siden, noe under-overskriften Doorway to Norway jo kan representere. Vi har på kort tid oppnådd å bli nyhetsportal til norske medier, sier redaktøren til digi.no.

Solholm er for tiden litt opptatt av å finne ut om de har lesere i Antarktis, da det er det eneste kontinentet de hittil ikke har kartlagt. 60 prosent av leserne skal være fra USA, mens Finland også er godt representert på statistikken.

- Det er veldig tydelig at utlandet har veldig stor interesse for hva som foregår i Norge. Fra Finland har vi også veldig mange lesere, sier administrerende direktør i Norway Post, Christian Fuglesang.

Fuglesang forteller at de utarbeider besøks-statistikker for 40 land, og at det blant annet kommer mange lesere fra utenlandske nyhetsorganisasjoner.

Dette bekreftes av Solholm, som har hatt henvendelser fra blant annet kringkastingen i Sør-Afrika, BBC og fransk TV.

For tiden har tjenesten omkring 200.000 sidevisninger i måneden, og tjenesten skal utvides.

- Tilsvarende tjenester for Finland, Sverige og Danmark er på trappene, og disse skal etterhvert samles under nettstedet Scandinavian Post, sier Fuglesang.

- Vi kunne ha åpnet en skikkelig isenkram-forretning på nettet. Vi har fått forespørsler om alt fra sparkstøttinger til spekesild, og vi mener å være ganske unike i det at vi har veldig mye kontakt med leserne på e-post, sier Fuglesang.

Det er utrolig hvor mye interesse det er for lokalnyheter. Vi kan ikke produsere nok, sier Fuglesang til digi.no.

Til toppen