BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norske PC-er kunne vært billigere

I USA har Compaq, verdens største PC-produsent, innført direktesalg med lavere priser. Men i Norge og i resten av Europa kan Compaq ta det med ro.

8. mars 2001 - 14:27
Dell Computer CorporationIBMCompaq
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk



- Markedet ser foreløpig ikke ut til å ønske å kjøpe PC-er over Internett. Prispresset er heller ikke så sterkt at vi trenger å legge om til direktesalg, sier markedssjef i Compaq, Inge Knutsen, til digitoday.no.

Han forteller at Compaq Norge har investert tosifrede millionbeløp i et direktebestillings-system for å være klar når og hvis markedet endrer seg.

Knutsen tipper at kundene kunne spart 10-15 prosent - det vil si 1000-2000 kroner - på en vanlig PC.

- Kundene ser ut til å ønske trygghet og nærhet til en service-partner i stedet for den laveste prisen sier Knutsen og får støtte fra PC-sjef hos IBM Norge, Bjørn Roksvold.

- Kundene vil ha direktesalg fordi de tror at det er så mye billigere. Men når kundene begynner å spørre etter tilleggstjenester, ender salget som regel opp med å gå gjennom en forhandler, forteller Roksvold.

- Forhandlerne fungerer som kundenes forlengede IT-avdelinger. Vi tror direktesalg egner seg best for de store kundene som har godt utbygde IT-avdelinger, mener Roksvold.

Han forteller at av de 60.000 maskinene som IBM solgte i fjor, gikk bare 1000-1500 maskiner direkte.

- Vi avventer markedet, og hvis kundene vil ha direktesalg så får de det. Men da må de betale for service og installasjon av maskinene og programvaren, sier han.

Roksvold mener derfor at forhandlernes frykt for direktesalg har lagt seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.