JUSS OG SAMFUNN

Norske PCTVnet tror på CeBIT-gjennombrudd

Internett-på-TV-selskapet PCTVnet skal lansere sin løsning for interaktiv TV på CeBIT-messen i slutten av februar. Selskapet tror igjen på et internasjonalt gjennombrudd.

Per Christian Stokke
16. feb. 2000 - 06:00
PCTVnet

hvemLars Atle Skorpen Hansendigi.no
Norske PCTVnet sniklanserer interaktiv TV


I tillegg er det produsert innslag til bruk på messens interne TV-kanal.

- Den største verdien for oss ligger i muligheten til å få vist vår løsning for interaktiv TV spesielt, men også hele vår software-portefølje, til alt fra "speidere" til potensielle kunder. Alle er på CeBIT, sier Skorpen Hansen i pressemeldingen.

PCTVnets interaktivitet fungerer slik at man får opplyst en internettadresse ved starten av det TV-programmet man ønsker å se. Gjennom selskapets trådløse HomePilot-system taster man inn denne adressen og vips! - du får en "gjennomsiktig" web-side plassert oppå TV-bildet. Gjennom diverse ikoner og felt får man så tilgang på den informasjon som er lagt ut i tilknytning til programmet.

Informasjonen vil legges ut av TV-selskapene selv, og PCTVnet har vært i kontakt med "fire-fem" selskaper for testing og "spissing" av teknologien, sier Skorpen Hansen til digi.no.

- Vi har som hovedfilosofi å innarbeide størst mulig åpenhet og enklest mulige løsninger. Slik blir systemene tilgjengelig for flere, og kostnad og kompleksitet blir betydelig mindre. (...) Vår løsning gir hele web-verdenens muligheter til å lage interaktivitet i og omkring TV-programmer. Løsningen er rimelig og enkel og kan tas i bruk nå, sier Skorpen Hansen i pressemeldingen.

Skorpen Hansen mener PCTVnet ligger godt an i forhold til fremtidens digitale TV-nett:

- Den totale føringen her er overgangen til digital TV. Den dagen det analoge nettet slås av er det store spørsmålet hva en mottaker-boks kan gjøre i tillegg til å ta imot signalet. Vi mener PCTVnet er godt posisjonert for denne utviklingen, da systemet er laget for å kunne tilpasses forskjellige plattformer, sier han til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.