KARRIERE

Norske SAP-konsulenter satser i Riga

Latvisk SAP-kompetanse skal dekke stor norsk etterspørsel.

De norske SAP-konsulentene i Pearl Consulting satser på Riga, hovedstaden i Latvia, når de skal utvide. Selskapet opplever sterk vekst etter SAP-kompetanse og håper å få det dekket i det baltiske landet.
De norske SAP-konsulentene i Pearl Consulting satser på Riga, hovedstaden i Latvia, når de skal utvide. Selskapet opplever sterk vekst etter SAP-kompetanse og håper å få det dekket i det baltiske landet. Bilde: Mp (CC: http://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Riian_vanhakaupunki.jpg#filelinks)
29. juni 2012 - 08:36

Konsulentselskapet Pearl Consulting, som er spesialisert på SAP, etablerer nå kontor i Lativas hovedstad Riga. Ti erfarne konsulenter skal allerede være på plass for å jobbe på selskapets norske kunder.

– Kombinasjonen av høy teknisk SAP-kompetanse i Lativa og det norske markedets behov for erfarne SAP konsulenter har gjort at vi nå utvider vår virksomhet til Riga, forteller partner og administrerende direktør for Pearls kontor i Riga, Trond Pedersen.

Konsulentselskapet omsatte for 84,1 millioner kroner i 2011, en vekst på 24 prosent fra året før. Selskapet har 56 ansatte, inkludert de 10 nye latviske konsulentene. Men i Riga har de planene klare for å ansete ytterligere ti til 15 konsulenter.

– Latvia er unikt, med gode tekniske høyskoler og tilgang til erfarne tekniske konsulenter med høy kompetanse, sier Pedersen.

I pressemeldingen fra selskapet melder de om at kostnadsnivået i Lativa er mellom 30 og 50 prosent under det norske. Latvia er også et attraktivt land for tjenesteutsetting ettersom de har den samme tidssonen, ganske lik kultur samt gode flyforbindelser mellom Riga og Oslo.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.