Norske Scali lager superdata for Dell

Den norske superdataleverandøren Scali har inngått et partnerskap med Dell. Det gir 80 gigaflops per Scali-rack i 42 U høyde med 32 Dell-servere.

Scali AS bygger superdatamaskiner ved å klynge industristandard servere med standard SCI-teknologi ("scalable coherent interface") fra søsterselskapet Dolphin Interconnect og Linux. (Selskapets navn er en sammentrekning av scalable Linux.)

Fredag kunngjorde Scali et partnerskap med den amerikanske PC- og serverleverandøren Dell skal gi Dell en anledning til å angripe markedet for tungregnesystemer med samme kraft som de tidligere har angrepet markedene for PC-er, servere og lagring. Dells flatservere av typen PowerEdge 1550 skal pakkes inn i Scalis TeraRack-løsninger. Da får man opp til 80 gigaflops ytelse og 7 terabytes lagring i en rack på 42 U høyde. Ytterligere regnekapasitet kan skaffes ved å koble sammen flere racks. Scali-systemet Universe gjør at hele klyngen driftes og framstår som ett system.

Dell og Scali mener denne ferdige løsningen kan gi en "uslåelig" kombinasjon av ytelse, pris og eierkostnader, og spare kunder for problemer knyttet til det å måtte sette opp Linux-baserte klynger på egen hånd.

Til toppen