FORBRUKERTEKNOLOGI

Norske Telio roses i utlandet

Telio berømmes for å ha størst framgang blant uavhengige IP-telefonileverandører i Europa.

26. juli 2004 - 11:52

«We believe the Norwegian market to be the home of the most advanced and successful of the access-independent VoIP operators we have encountered in Europe - Telio», sa den britiske analytikeren James Enck i Daiwa Institute of Research i mai i år.

IP-telefonileverandøren Telio er foreløpig den eneste aktøren* på det norske markedet som tilbyr forhåndbetalt fastpris på telefoni over bredbånd. NextGenTel og Telenor har varslet tilsvarende tjenester til sine kunder henholdsvis til høsten og ved årsskiftet.

Bare siden den spede start i mars har Telio kapret 16.000 kunder. 2.000 nye har strømmet til siden 18. juni, som normalt er en lavsesong. 50.000 kunder er målet innen året, og daglig leder i Telio, Rune Strømmen er optimistisk.

- Dersom vi får like mange kunder andre halvår har vi nådd 30.000 kunder. Når vi vet at det normalt er større trafikk på høsten, er prognosene ikke urealistisk, sier han til digi.no.

Strømmen forteller at Telio tjener penger allerede nå og tillegger måten selskapet leverer tjenestene på, som avgjørende suksessfaktor.

- Telio er det eneste IP-telefoniselskapet som leverer bredbåndstelefoni uavhengig av hvilken bredbåndsleverandør, brannmur eller nettverk kunden har, forklarer Strømmen.

Normalt leverer operatørene hele løsningen som bredbåndsaksess, modem og telefon. Hos Telio trenger kunden bare å abonnere og få tilsendt ustyr som tilpasses det eksisterende.

Fra kunden bestiller til at utstyret er på nett, blir det kun gjort manuelt arbeid på ett punkt, som er på lageret der produktet legges til utsendelse. Resten er fullstendig automatisert.

Men alt har ikke gått smertefritt. Kunder har klaget over flere måneders ventetid på ustyr og konfigureringsproblemer.

    Les også:

- Vi er nå nede i under to ukers leveringstid og vi leverer en lydkvalitet som kunder er god fornøyd med. Det kan fortsatt være at utstyret ikke virker, men dette skyldes at kunden har en bredbåndsruter med gammel programvareversjon, sier Rune Strømmen.

Også en annen uavhengig, norsk IP-telefonileverandør er snart klar for full lansering. TeleVoIP vil den 1. august begynne å tilby forhåndsbetalt bredbåndstelefoni til norske husstander. I første omgang er det bare i Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold tjenester vil være tilgjengelig, men resten av landet skal være dekket innen 1. september i år.

*IP24 skal ifølge Dinside.no ha lansert for fullt i begynnelsen av juli. Om dette betyr at de kan levere tjenesten og utstyr allerede nå, har vi foreløpig ikke fått avklart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.