Norske Trolltech leverer til Ericssons skjermtelefon

Ericsson har valgt det grafiske brukergrensesnitt Qt/Embedded fra det norske Linux-selskapet Troll Tech til sin trådløse skjermtelefon HS210.

Ericsson har valgt det grafiske brukergrensesnitt Qt/Embedded fra det norske Linux-selskapet Troll Tech til sin trådløse skjermtelefon HS210.

Ericsson kunngjorde sin trådløse skjermtelefon på CeBIT-messen i Hannover i februar i år. Man regner med at telefonen vil komme på markedet i løpet av vinteren.
Les fra kunngjøringen om Ericssons trådløse skjermtelefon:
Ericsson valgte Opera-nettleser til skjermtelefonen
Trådløst på Internett i hjemmet

På messen ble det også kunngjort at norske Opera Software skulle levere nettleseren til den trådløse telefonen med fargeskjerm.

Valget av Trolltechs Qt/Embedded som grensesnitt kan ikke sies å overraske, siden HS210 drives av Linux og Trolltech har vært Operas partner i overføringen av nettleseren til integrert Linux. Qt/Embedded ble formelt kunngjort i mars i år, og ble gjort tilgjengelig i beta-utgave i juni.

Les mer om Qt/Embedded:
Trolltech med grafisk brukergrensesnitt for integrerte Linux-systemer

Qt/Embedded bygger på Trolltechs utviklingsverktøy Qt som gjør det mulig å utvikle grensesnittet på tvers av plattformene Linux, Unix og Windows. Qt/Embedded fungerer uten X Windows-systemet og nøyer seg med bare 770 kB med minne i beta-utgaven. Trolltech antar at kravet vil reduseres ytterligere når systemet klargjøres til produksjon.

En annen fordel ved Qt/Embedded er at den nytter det samme programmeringsgrensesnittet som de øvrige Qt-utgavene. En løsning beregnet på Qt/Embedded kan utvikles på en vanlig PC under Windows, Unix eller Linux, og så overføres direkte.

Ifølge Ericsson vil Qt/Embeddeds beskjedne krav til minne utnyttes dels til å gjøre skjermtelefonen rimeligere, dels til å tilføre den ytterligere egenskaper.

HS210 tilbyr alle vanlige telefonfunksjoner, samt Internett-streif uten komplisert konfigurering og lange oppstartprosedyrer som preger PC-bruk. Terminalen bruker Bluetooth-teknologi til å kommunisere trådløst med sin basestasjon. Trådløsheten betyr at man kan sitte hvor som helst i hjemmet med telefonen i fanget for å benytte seg av ulike Internett-tjenester.

Les mer om Bluetooth, den trådløse overføringsteknologien som vil befri oss fra alle ledninger:
Intel og Microsoft vil integrere Bluetooth i Windows
Motorola realiserer Bluetooth for IBM og Toshiba
Kulepenn med Bluetooth
Presenterer WAP-telefon med Bluetooth
Bluetooth kan ikke forstyrre trådløse lokalnett
Frost & Sullivan: - Bluetooth går til himmels
Til toppen