BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norske UMTS-lisenser i rute

De fire norske UMTS-mobillisensene skal etter planen tildeles senest torsdag neste uke. De svenske lisensene derimot ser ut til å bli tildelt i desember.

Frode Eriksen
24. nov. 2000 - 10:16

Ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementet, Eva Hildrum opplyser til digitoday.no at tildelingen av konsesjonene for tredje generasjons mobiltelefoni er i rute, noe som betyr tildeling i løpet av november eller i løpet av torsdag den 30. november neste uke.

Dermed kan det se ut som om de norske lisensene kommer før de svenske, som opprinnelig også skulle tildeles i løpet av måneden. Post- och Telestyrelsen, som forestår fordelingen, har tidligere meldt at fordelingen kan bli utsatt og at en endelig melding på når dette skjer kan ventes i dag.

Svenske Ekot melder imidlertid at tildelingen ikke skjer før neste måned på grunn av problemer med tildelingen. Seks av de ti søkerne har fått full poengsum i tildelingsprosessen, og dermed er det klart at tildelingen tar lengere tid. Både i Norge og Sverige skal det bare tildeles fire konsesjoner.

Ifølge Ekot vil de to siste selskapene i den svenske tildelingen bli skilt ut på sannsynligheten av selskapets evne til å gjennomføre nettutbyggingen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.